Net niet voor Sparta in wedstrijd tegen Udiros

LEEK/ZEVENHUIZEN – In de eerste wedstrijd van 208 stond voor de Zoutman-formatie de wedstrijd tegen koploper Udiros op het programma. In de afgelopen jaren speelden beide ploegen vaker tegen elkaar vaak was Udiros de bovenliggende partij, maar in de eerste ronde van de Jan Mulderbeker schakelden de Zevenhuisters de Friezen uit. Reden genoeg om aan te nemen dat ook vandaag weer alles mogelijk was.

Na het vertrek van Leo van der Lei hebben Bestuur en Technische Commissie Mark Nijenhuis bereidt gevonden om de opengevallen vacature in te vullen. Sparta, dat de punten hard nodig heeft, startte de wedstrijd voortvarend en kwam zodoende op 1-0. Daarna miste Sparta, net als de afgelopen weken, kleine kansjes en lieten ze de gasten uit Nieuwehorne weer langszij komen. Maar liefst zeven goals op rij voor de Friezen zorgden ervoor dat Sparta na twintig minuten al flink in de achtervolging moest.

De Zevenhuisters veranderden hun strijdplan om Udiros uit hun flow te halen en dat werkte. Langzamerhand kropen de Rood-Zwarten dichterbij om via 4-8 naar een 7-9 ruststand te ballen. In de rust was coach Nijenhuis tevreden over de strijd en veerkracht die zijn ploeg leverde. Het device voor de tweede helft was hetzelfde als de laatste tien minuten in de eerste helft en de achterstand omzetten in een voorsprong.

Sparta werkte hard, verdedigde goed uit en onderschepte hier en daar een aantal ballen. De Friezen hadden moeite met dit speltype en Sparta ging rustig door met het vervolg van de wedstrijd. Met nog 11 minuten op de klok in de Rodenburghal kwam Sparta voor het eerst op voorsprong, 14-13. Udiros trok nogmaals aan en wist via een kansje en strafworp weer op voorsprong te komen. De Rood-Zwarte equipe gaf niet op en kwam tot twee keer toe weer op gelijke hoogte. Toen Udiros de 16-17 binnen schoot kreeg Sparta nog kansen genoeg op de gelijkmaker, maar de bal ging niet meer door de korf.

Een zure nederlaag voor de Zevenhuisters, maar een nederlaag met perspectief. Volgende week wordt er afgereisd naar Groningen om het daar op te nemen tegen de grootste concurrent op dit moment ROG. We hopen jullie allemaal te zien om 15.55 uur in de sporthal te Beijum.