Korfbalclub Rodenburg wint in 15 minuten de wedstrijd tegen Olympia

BUITENPOST/LEEK – Afgelopen weekend reisde de Rodenburg selectie af naar Buitenpost om het daar op te nemen tegen Olympia. Het tweede startte moeizaam en stond in de rust gelijk met 8-8. De tweede helft werd er beter gespeeld en uiteindelijk wonnen zij terecht met 12-16 van Olympia 2.

Aansluitend namen de eerste teams het tegen elkaar op. Door schorsingen en blessures begon Olympia gehavend aan de wedstrijd. Rodenburg was verplicht aan haar stand op de ranglijst om deze wedstrijd te winnen, maar zo’n eerste wedstrijd in het nieuwe jaar kunnen er wel eens vreemde dingen gebeuren. Rodenburg nam direct de leiding en kwam de hele wedstrijd niet op achterstand. Tot 2-2 kon Olympia bij Rodenburg in de buurt blijven, maar toen de schoten van Rodenburg eenmaal vielen bleek Olympia deze zondag kansloos. In een kwartier liep Rodenburg uit naar een 2-12 voorsprong en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Rodenburg probeerde in deze fase te forceren wat niet goed uit pakte. Ondanks vele kansen wisten zij een tijdje niet te scoren. Olympia kreeg daardoor kans om twee keer tegen te scoren. Met nog enkele doelpunten aan beide kanten werd er gerust met een 5-14 stand.

In de rust kregen de Rodenburg spelers de opdracht om de organisatie weer beter neet te zetten. Dit pakten de spelers goed op. Met 5 doelpunten op rij liepen zij uit naar een 5-19 voorsprong. Toen nam Rodenburg weer wat gas terug en werd er door beide partijen drie keer gescoord. Even werd er weer aangezet en met een aantal afstandsschoten liep Rodenburg nog verder uit naar een 8-26 voorsprong. In de laatste fase werd de wedstrijd door beide partijen rustig uitgespeeld en zo won Rodenburg vrij gemakkelijk met 11-29 van Olympia.

Aankomend weekend staat er voor Rodenburg weer een zaterdagwedstrijd op het programma. Om 19:45 neemt Rodenburg het op tegen Harich in onze eigen Rodenburghal. Op zondag zal Rodenburg 2 het om 13:10 thuis opnemen tegen LDODK 4. Beide wedstrijden bent u weer uitgenodigd om de Rodenburgers aan te komen moedigen.