Rodenburg ‘wint’ drie punten

LEEK – Afgelopen zaterdagavond stond voor Rodenburg de thuiswedstrijd tegen Harich op het programma. De uitwedstrijd in Balk werd vorig jaar ruimschoots gewonnen, maar deze avond ging het een stuk moeilijker.

Rodenburg had moeite om aan het begin van de wedstrijd in haar spel te komen. Deels kwam dit door het verdedigen van de tegenstander, maar het kwam vooral omdat er erg mat werd gespeeld. Rodenburg nam nog wel een 3-1 voorsprong, maar zag geen kans om deze uit te breiden. Enkele minuten later maakte Harich weer gelijk, 4-4. Aan het begin nam steeds Rodenburg een voorsprong van maximaal 2 doelpunten, maar telkens kwam Harich weer gelijk. Bij een 10-8 voorsprong wist Rodenburg voor het eerst in de wedstrijd het verschil groter te maken en liep uit naar een 12-8 voorsprong. Harich haakte nog aan door tweemaal te scoren, maar Rodenburg pakte direct weer het initiatief en liep uit naar een mooie 15-10 voorsprong toen de scheidsrechter voor de rust floot.

Direct na rust werd de voorsprong uitgebreid en stond er een 16-10 stand op het scorebord. In deze fase leek Harich zich neer te leggen bij een nederlaag, maar door een afstandsschot van Harich kwamen ze op 16-11 en kwam het geloof weer terug. Rodenburg had een fase waarin er rommelig werd aangevallen en waar het ook niet mee zat in de aanvallen. Harich had weer een tandje bijgeschakeld en wist juist weer makkelijk te scoren vanaf afstand. Via 17-14 kwamen zij zelfs weer gelijk op 17-17. In deze fase was de wedstrijd weer volledig open.

Bij 18-18 bracht Rodenburg een nieuwe dame in het veld, haar eerste schot was direct raak en vanaf dat moment pakte Rodenburg het goede spel weer op. Er werd weer geduldig en bekeken aangevallen, daar waar Harich eenmaal scoorde zette Rodenburg hier twee doelpunten tegenover. Bij een 24-20 stand waren er nog drie minuten te spelen en was de wedstrijd gespeeld. Harich kwam nog terug tot 24-22, maar met de 25-22 in de laatste minuut won Rodenburg de wedstrijd.

Na de wedstrijd kwam in de kantine het nieuws binnen dat concurrent ZKC gelijk had gespeeld. Hiermee loopt Rodenburg verder uit op ZKC en staat nog steeds ongeslagen, met 3 punten voorsprong, op de eerste plaats. De focus is weer gericht op volgende week zondag, dan reist de volledige selectie af naar Wolvega om het daar op te nemen tegen SIOS. De tweede teams zullen starten om 13:10, aansluitend nemen de eerste teams het tegen elkaar op.