Inwoners Westerkwartier schilderen ‘gemeentewapen’

WESTERKWARTIER – Afgelopen donderdag, 11 januari, organiseerde het team van de theatervoorstelling (met documentaire) heringedeeldGR een bijzonder leuke activiteit: een schilderworkshop. Deelnemers schilderden het ‘nieuwe gemeentewapen’ voor de gemeente Westerkwartier, die volgend jaar gevormd zal worden.

Jonge en volwassen inwoners van het toekomstige Westerkwartier spraken op donderdag 11 januari hun creativiteit aan voor de workshop ‘wapenschilderen’ onder leiding van Annemiek Vos. Een nieuw gemeentewapen ontwerpen, was het idee. Om 13.00 waren de leerlingen van  de basisscholen De Stapsteen en De Hasselbraam in Leek, De Springplank en De Molenberg in Grootegast aan de beurt en om 15.30 de volwassen schilders. Het resultaat van de schilderwerken is er één van formaat.

De resultaten worden gebruikt in de theatervoorstelling heringedeeldGR, in Westerkwartier te zien op 17, 23, 25 en 26 januari 2018. Amateurspelers (ook inwoners uit de regio) die de rol van ‘burger’ vervullen in het stuk, bieden de wapens aan de burgemeester aan.

Het gaat hier niet om de ‘echte’ burgemeester, maar om acteur Bas de Bruijn, die samen met Lies van de Wiel en Lotte Dunselman de hoofdrol vertolkt in heringedeeldGR.

Meer informatie over activiteiten en de voorstelling is ook te vinden via www.heringedeeldgr.nl. Koop ook vast kaartjes voor de voorstelling via de website!

HeringedeeldGR Westerkwartier speelt:

Woensdag 17 januari 20.30, Gemeentehuis Zuidhorn
Dinsdag 23 januari 20.30, Gemeentehuis Marum
Donderdag 25 januari 20.30, Gemeentehuis Grootegast
Vrijdag 26 januari 20.30, Gemeentehuis Leek

En aansluitend in de andere gemeenten van de provincie Groningen.

   
Back to top button