Geslaagde missie voor Leekster Eagles thuis tegen ZVV Hovocubo 2

LEEK – Vrijdag 19 januari speelde Leekster Eagles thuis tegen ZVV Hovocubo 2.De eerste helft werd er ingetogen gespeeld door de Eagles. Of ingetogen, anders, wat behouden misschien. Pas op het moment dat het daar was werd het duidelijk waar het om ging.

Zowel Hovocubo als Leekster Eagles waren met het niet raken van de binnenkant van het net in de eerste helft gelijkwaardig. Aan Leekster kant werd er gezocht, gevonden, maar het werd hem net niet. Tussen de lijnen van het spel speelde iets, iets wat voor de Eagles even belangrijker was dan het overtal te halen. In de laatste minuut van de eerste helft was het Delano Dussel die voor het doel van Hovocubo kwam, de bal kreeg en deze met een zwierige haal strak achter in het net schopte. De stand was 1-0, missie geslaagd, deze was voor jouw opa jongen. Niet kort daarna werd de rust ingelast. Na de rust gingen de Eagles los. Hovocubo zette alles op alles om weerstand te bieden tegen de mannen uit Leek en gaven veel tegenoffensief. Ondertussen keepte Erwin Mensink ook deze wedstrijd of zijn leven er van af hing. (Volgens betrouwbare bron kwam het door de gebakken vis die hij voor de wedstrijd had genuttigd.)

Na 7 minuten speeltijd was het Fadio de Matos Fernandes die het scorebord wist te veranderen in 2-0. De oh zo bekende drive kwam over de Eagles en als een gesmeerde motor kwam aanval op aanval richting het doel van Hovocubo. Twee minuten later was het Delano Dussel die het derde doelpunt voor Leekster Eagles wist te maken en de strijd ging door. Hovocubo bleef ook in de aanval modus, maar Mensink bleef standvastig in het verdedigen van zijn doelgebied. Met nog ruim 6 minuten te gaan maakte Karim Layeb de 4-0. Met nog vijf minuten aan speeltijd zette Hovocubo de vliegende keep in. De druk op Erwin werd opgevoerd, en nog steeds wist onze rots in de branding stand te houden.

Freddie van de Velde kreeg de bal voor zijn voeten, hij wist onder luid gejuich van een jeugdteam uit Waskemeer, bijna de volle lengte van het veld te benutten door de bal met een gerichte trap naar de overkant te zenden. De stand was 5-0. Met nog geen minuut te gaan gebeurde het toch nog en moest de Leekster Keeper bakzeil halen. Het scorebord stond op 5-1. De wedstrijd was al gespeeld, de klok tikte nog door en in de laatste secondes wist Karim Layeb nog een doelpunt te maken. De zoemer ging en de missie winnen was geslaagd.

Spelers Leekster Eagles: Erwin Mensink, Fabio de Matos Fernandes, Stefan Brouwer, Luciano Matulessy, Freddie van der Velde, Delano Dussel, Mehdi Charaf-Eddine, Roy de Vries, Karim Layeb en Hayo Poutsma.