Rodenburg wint in eigen huis van Club Brothers

LEEK – Deze zondag stonden er voor de Rodenburg selectie weer thuiswedstrijden in de Rodenburghal op het programma. Eerst was het de beurt aan Rodenburg 2 om het op te nemen tegen Club Brothers 2.

De gehele wedstrijd was Club Brothers aan het achterverdedigen. Rodenburg 2 ging hier goed mee om en won uiteindelijk verdiend met 19-9. Aansluitend moest het 1e aantreden tegen de hekkensluiter, Club Brothers. Ondanks dat Club Brothers onderaan staat zullen ze er alles aan doen om het Rodenburg lastig te maken.

Net zoals bij de tweede teams verdedigde ook het eerste van Club Brothers achter. Met geduldige aanvallen en rake schoten kwam Rodenburg al snel op een 3-1 voorsprong. In een fase waar er even niet werd gescoord had Rodenburg het verdedigend goed onder controle maar wilde het doelpunt even niet vallen. Uiteindelijk werd er uit een strafworp de 4-1 gescoord en kwam de wedstrijd meer op gang. Met nog twee schoten van afstand liep Rodenburg uit naar een ruime 6-1 voorsprong. Club Brothers scoorde daarna de 6-2, maar Rodenburg liep uit naar een 8-2 voorsprong. Vlak voor rust kwam Club Brothers nog dichterbij, maar met een mooie voorsprong van 9-4 ging Rodenburg rusten.

Aangezien Club Brothers de eerste helft maar 1 velddoelpunt had gemaakt en 3 strafworpen wisten de Leeksters waar ze verdedigend attent op moesten zijn. De tweede helft startte Club Brothers nog met half achterverdedigen, maar schakelde al snel over naar voorverdedigen. Dit kwam de kwaliteit van de wedstrijd zeker ten goede. Met goede aanvallen en snelle doelpunten liep Rodenburg uit naar een 15-9 voorsprong. Na een tegendoelpunt wist Rodenburg in drie aanvallen te scoren en liep zo uit naar 18-10 voorsprong. De wedstrijd was gespeeld. Beide ploegen wisten nog enkele malen te scoren en bij het laatste fluitsignaal had Rodenburg terecht gewonnen met 23-16.

Volgende week zondag neemt Rodenburg 2 het in een uitwedstrijd op tegen TFS 2. Later die middag zal Rodenburg 1 het opnemen tegen Kinea 1. In Heerenveen zullen de eerste teams starten om 14:30.