Spannende strijd Rodenburg om koppositie

LEEK – Afgelopen zondag was het druk in de Rodenburghal. Korfbalvereniging ZKC 1 en 3 kwamen op bezoek om het op te nemen tegen de Rodenburg selectie. In beide poules ging het om een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de poule. ZKC kwam met een bus vol toeschouwers en ook het publiek uit de regio was massaal naar de Rodenburghal gekomen. In een mooie ambiance werden deze middag twee spannende wedstrijden gespeeld.

Rodenburg 2 begon voortvarend tegen ZKC 3, de koploper in hun de poule. Aan het begin van de wedstrijd moesten beide ploegen even zoeken tot de 1-1. Daarna nam Rodenburg het heft in handen en liep snel uit naar een 5-1 voorsprong. ZKC moest hier even van bijkomen, maar kwam in de eerste helft nog weer vlakbij. Uiteindelijk werd er gerust met 1 doelpunt voorsprong voor Rodenburg. In de tweede helft wist Rodenburg 2 helaas de voorsprong niet te behouden, door vooral de routine van de heren van ZKC 3 werd de wedstrijd uiteindelijk met 16-18 verloren. Desondanks een wedstrijd waar het tweede tevreden op kan terugkijken.

Toen was het de beurt aan de eerste teams. Voor de wedstrijd stond Rodenburg, met 1 punt voorsprong op ZKC, aan de leiding in de zondagpoule van de 2e klasse. Bij winst zou Rodenburg dicht bij het kampioenschap zijn en bij verlies zou het initiatief bij de ploeg uit Zuidwolde liggen. De uitwedstrijd was een gelijk opgaande wedstrijd die Rodenburg uiteindelijk met 22-24 won. Gezien de stand op de ranglijst en de eerdere ontmoeting beloofde het weer een spannende strijd te worden, als beide teams de zenuwen in bedwang konden houden.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door de uitploeg, maar Rodenburg scoorde snel tegen en nam ook direct leiding (2-1). In deze fase creëerde Rodenburg veel kansen maar wist niet echt uit te lopen bij ZKC. Uiteindelijk nam Rodenburg wel een 5-3 voorsprong. Na de 6-4 wist ZKC weer gelijk te maken door het scoren van twee afstandsschoten. Met 4 afstandsschoten op rij werd er een 8-8 tussenstand bereikt. Bij Rodenburg vielen in deze fase de doelpunten iets moeilijker dan bij ZKC waardoor zij uit wisten te lopen naar een 11-14 voorsprong. Rodenburg bleef doorgaan waardoor er uiteindelijk met een 13-15 achterstand werd gerust.

Deze achterstand van twee doelpunten was natuurlijk nog vrij klein en makkelijk in te halen door Rodenburg. Zeker als je beseft dat er in de gewonnen uitwedstrijd ook werd gerust met twee doelpunten achterstand. Ondanks deze instelling was het eerste doelpunt na de rust voor ZKC. Na een tussenstand van 14-17 wist Rodenburg drie keer op rij van afstand te scoren en kwam daarmee weer naast ZKC. Zoals verwacht was het de hele middag spannend in de Rodenburghal en bleven de ploegen dicht bij elkaar. Helaas was het steeds ZKC die met één of twee doelpunten de voorsprong nam en moest Rodenburg steeds in de achtervolging. Bij 22-22 stonden de ploegen voor het laatst gelijk. ZKC nam scorend weer het initiatief en kwam op een 23-25 voorsprong. Met nog minder dan 2 minuten te spelen kwam Rodenburg terug tot 24-25. Aan beide kanten werd er toen niet gescoord en met nog minder dan een minuut te spelen was Rodenburg weer in balbezit. Met nog enkele seconden op de klok nam Rodenburg een doorloopbal, je zou denken de gelijkmaker, maar voordat de kans kon worden afgerond floot de scheidsrechter voor lopen. Na deze discutabele beslissing kreeg ZKC nog één keer de bal in de aanval en floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Gezien de wedstrijd had Rodenburg minimaal een punt verdiend, maar helaas ging de overwinning naar de gasten uit Zuidwolde. Een wedstrijd waarin Rodenburg heeft laten zien dit niveau aan te kunnen en waar de toeschouwers een mooie wedstrijd en fantastische strijd te zien kregen.

Komend weekend neemt de Rodenburg selectie het zaterdag op tegen DTG. De tweede teams zullen starten om 17:30 in Balk en aansluitend zullen de eerste teams het tegen elkaar opnemen. Hopelijk worden dan de vier punten weer meegenomen naar Leek.