Overtuigende overwinning Rodenburg op DTG

LEEK – Er stonden voor de Rodenburg selectie weer twee zaterdagwedstrijden op het programma. Rodenburg 2 heeft de opdracht de laatste twee wedstrijden te winnen om zo als één van de beste nummers twee te promoveren. Aan het begin was het tegen DTG 2 een gelijk opgaande strijd, maar Rodenburg 2 ging met een kleine voorsprong de rust in. In de tweede helft liep Rodenburg 2 verder weg en wonnen zij terecht met 17-24.

Vervolgens was het de beurt aan Rodenburg 1. Zij hadden vorige week nipt verloren van de huidige koploper ZKC en om ZKC niet de kans te geven dit weekend al kampioen te worden moest er hier gewonnen worden. In Leek won Rodenburg relatief makkelijk van DTG, maar de promovendus doet het goed in de tweede klasse gezien hun derde plaats. Sprake van onderschatting mocht er ook dan zeker niet zijn, ook aangezien ZKC hier niet verder kwam dan een gelijkspel.

Na een 1-0 voorsprong nam Rodenburg direct het initiatief en kwam 1-4 voor. Toen kwam er een fase in de wedstrijd waarin Rodenburg liet zien hoe goed ze zijn dit zaalseizoen. Met mooie doelpunten van verschillende spelers liep Rodenburg uit naar een 2-9 voorsprong. Deze voorsprong bleef in stand tot de 5-12 tussenstand. Met drie strafworpen op rij kwam DTG terug tot 8-12 en daarmee was de ruststand bereikt.

In de tweede helft was het zaak om de gretigheid van DTG af te straffen en slim om te gaan met de wat ongelukkig fluitende leidsman. In de eerste aanval werd dit direct goed uitgevoerd, voor het hinderen van een goede doorbraak kreeg Rodenburg een strafworp die werd gescoord. Tot de 14-19 bleef het verschil van 5 doelpunten in stand. Op dat moment kreeg DTG een strafworp, één van de in totaal 15 gegeven strafworpen, waarmee zij het verschil weer op 4 brachten. In weer een hele sterke fase liep Rodenburg uit naar een ruime voorsprong van 15-24. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en won Rodenburg uiteindelijk terecht met 22-29.

Komende twee weekenden zijn er geen wedstrijden. Op 11 maart ontvangt de Rodenburg selectie Olympia in de Rodenburghal voor de laatste zaalwedstrijd van de competitie. Het tweede maakt bij winst een hele goede kans op promotie. Het eerste maakt nog kans op het kampioenschap, zij moeten dan wel zelf winnen en ZKC zal dan moeten verliezen van Kinea in Heerenveen aangezien ZKC 1 punt voorsprong heeft in de competitie.