OWK 1 speelt laatste zaalwedstrijd tegen AKC 1

OOSTWOLD – De CINX formatie uit Oostwold wist na het winnen van Mid Fryslan 1 op de zaterdag dat er deze zondag gewonnen moest worden om nog aanspraak te maken op de titel. AKC wist voor aanvang van deze wedstrijd dat ze veilig zijn en OWK wil de volle druk op topfavoriet Mid Fryslan houden.

Coach Patrick Aalders gaf daarom in de voorbespreking aan dat we uit moeten gaan van ons eigen kunnen en rendement halen. AKC heeft er vandaag minder zin aan als OWK en dit blijkt ook in de wedstrijd. De beginfase gaat qua scores gelijk op omdat OWK het rendement niet haalt. Maar toen de trein eenmaal begon te lopen kwam AKC er niet meer aan te pas. Na een tussenstand van 2-4 nam het tweede aanvalsvak van OWK de ploeg bij de hand en dit nam het eerste aanvalsvak over, vervolgens liep OWK uit naar een 7-4 voorsprong. Na de 7-5 van AKC nam OWK definitief het heft in handen en liep door naar een 9-5 voorsprong, in deze fase nam met name Frans Wobbes zijn vak bij de hand door zijn scores.

Inmiddels was Femke Sikkema in het veld gekomen voor de zieke Tessa Lap. AKC bleef tot 11-8 in het spoor van het vlaggenschip van OWK, maar daarna nam OWK het heft nog meer in handen en liep het uit naar 4 doelpunten voorsprong om vervolgens met mooi spel en mooie goals uit te lopen naar een 17-9 voorsprong. In de slotfase van de eerste helft werd er om en om nog gescoord en werd de ruststand bepaald op een 21-11 voorsprong. In de rust werd duidelijk gemaakt dat de doelstelling van vandaag, namelijk winnen behaald was. Nu doordrukken in de 2e helft en een mooie uitslag neerzetten voor het thuispubliek en om de druk bij Mid Fryslan nog wat hoger te leggen.

De eerste 10 minuten na rust wilden de ballen bij OWK niet meer vallen waardoor deze fase van de wedstrijd voor het publiek niet erg aantrekkelijk was. Simpelweg om dat AKC de verdediging van OWK het niet moeilijk kon maken en bij OWK de ballen niet meer vielen en de keuzes ook niet altijd even goed waren. Na de time-out van coach Patrick Aalders werd het spel weer dynamischer en snelle en begon OWK weer te scoren. Door mooie aanvallen en goede doelpunten wist OWK uit te lopen naar een 26-14 voorsprong. Op dit moment werd bij OWK gewisseld en kwamen Arjan Kiewiet en Sander Lap in het veld voor Frans Wobbes en Niels Lap.

Deze wissel bracht weer iets meer leven in het spel van OWK en het wist zo de laatste 10 minuten nog uit te lopen naar een 36-16 overwinning. Door deze overwinning blijft OWK in het spoor van koploper Mid Fryslan. Vooraf deze competitie was de doelstelling handhaving voor de CINX formatie, maar de laatste wedstrijd maakt de ploeg nog steeds kans op het kampioenschap.

De druk ligt de komende weken vol op de schouders van topfavoriet Mid Fryslan. OWK 1 zal de laatste wedstrijd bij De Hoeve 1 willen winnen en zijn dan in afwachting van de uitslag bij Amicitia 1 – Mid Fryslan 1.  We kunnen alle steun gebruiken in onze eigen wedstrijd in Noordwolde en hopen dus dat er een hoop supporters zullen afreizen naar Noordwolde.