Leekster Eagles viel, stond en overwon.

LEEK – Maandag 5 maart stond Leekster Eagles voor de derde maal te wachten op Salaam. Er waren al contacten geweest en Salaam had aangegeven dat ze wat later op de vloer zouden komen wegens drukte op de weg. Het werd later en later en de spanning begon op te lopen.

Om half negen was er nog geen tegenstander in zicht en na een belletje met de KNVB was de boodschap wachten tot kwart voor negen. Eindelijk, net op het randje kwam de tegenstander binnen. Even na kwart voor negen kon de wedstrijd worden begonnen.

Na 5 minuten spelen wist Karim Layeb na een actie van Fabio de Matos Fernandes de Eagles op een 1-0 voorsprong te zetten. De thuisclub zette vervolgens flink aan om al voor de rust de stand naar een veiliger marge te brengen. Doordat er een flink aantal kansen niet werden verzilverd lukte dit helaas niet. Door de steeds aanhoudende drang naar voren te spelen werden de Adelaren defensief steeds slordiger. Met 3 minuten te spelen in de 1e helft wist Salaam hiervan te profiteren en werd de stand weer gelijk getrokken. Er werd aan Leekster kant onophoudelijk gestreden, maar Salaam gaf geen krimp en na twintig minuten schone speeltijd werd de rust in gegaan met een gelijkstand van 1-1.

Na de rust was het plotseling Salaam die met een onverwachte score het voortouw nam: 2-1. Nogmaals kwam het weerwoord van Karim Layeb en het stond weer gelijk. Stefan Brouwer was de volgende aan Leekster zijde die het doel van Salaam wist te vinden en Leekster Eagles stond voor met 3-2. Lang mocht de vreugde niet duren want opnieuw wist Salaam de stand gelijk te trekken. Daar Leekster Eagles uitsluitend gebaat was bij de winst liep de spanning in de wedstrijd ondertussen hoog op. Beide teams wilden winnen en streden voor wat ze waard waren. Stefan Brouwer werd getrakteerd op een tweede gele kaart en mocht het veld verlaten. Salaam wist na veel vijfen en zessen gebruik te maken van het overtal en zette Leekster Eagles op een achterstand. Amine Ajouaou wist nu de stand direct weer gelijk te trekken met een fraai schot van afstand en het was 4-4.

Erwin Mensink keepte ondertussen de pannen van het dak. De onmogelijkste ballen wist hij uit zijn doel te weren. Ook voor het doel van Salaam was het nodige te doen, maar de Adelaren wisten de bal soms tot wanhoop van het toch redelijk talrijk aanwezige publiek niet tussen de palen te krijgen. Leekster Eagles had nog zes minuten om de gelijkstand om te zetten naar een winst. Aanval op aanval werd ingezet, maar dat mocht in de eerste instantie nog niet baten. Ook Salaam deed alles om deze wedstrijd te winnen. Met elkaar was het een spektakel op het veld en het publiek zat op het puntje van de banken. Amine Ajouaou delfde in deze strijd het onderspit en moest zwaar geblesseerd het veld verlaten met wat achteraf een afgescheurde achillespees bleek.

Leekster Eagles begon alles of niets te spelen en de druk was hoog in het Sportcentrum. In de laatste 2 minuten werd de meespelende keeper aan Leekster zijde ingezet en ondanks de hoogoplopende spanning met geduld naar het ultieme gaatje gezocht. En opnieuw was het Karim Layeb die, met nog slechts 15 seconden op de klok, deze wist te vinden. Het Sportcentrum ontplofte bijkans, maar nog was de strijd niet gestreden. Tot de laatste seconden werd er gestreden om winst. Vanaf de aftrap zette Salaam aan voor de gelijkmaker maar onzorgvuldigheid aan Rotterdamse zijde deed de bal pardoes in de voeten belandden van Mehdi Charaf Eddine. Deze wist met dit buitenkansje wel raad en liet, terwijl de zoemer tegelijkertijd af ging, de Leekster Eagles naar een winst van 6-4 te schieten.

Leekster Eagles heeft met deze zege de eerste periode gepakt en is hierdoor geplaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de Eredivisie.

Spelers Leekster Eagles:
Erwin Mensink, Amine Ajouaou, Fabio de Matos Fernandes, Stefan Brouwer, Luciano Matulessy, Jasper Siepelinga, Delano Dussel, Mehi Charaf Eddine, Roy de Vries, Karim Layeb.

Komende vrijdag 9 maart speelt Leekster Eagles thuis tegen A.C. Kingdom. Aanvang wedstrijd 20.30 uur, Sportcentrum Leek.

Foto’s: Antje van der Wal/Leekster Eagles