Urk klopt Leek met 7-5

URK/LEEK – Vrijdag 16 maart speelde Leekster Eagles uit tegen Zvv Urk. Aanvallend gezien was Leekster Eagles de betere in deze wedstrijd, maar door fouten in de verdediging moesten ze uiteindelijk aan het kortste eind trekken.

In de eerste helft was het Urk die het doelgebied van Hayo Poutsma (1e keeper Erwin Mensink was geblesseerd) wist te verschalken en na acht minuten aanvallen en verdedigen kwam Urk met 1-0 voor te staan. Delano Dussel had hier wel een antwoord voor klaar en wist de stand weer gelijk te zetten.  Bijna in dezelfde minuut was het Urk die wist te scoren en Leek kwam met 2-1 achter te staan. Kort voor rust was het wederom Urk die gebruik wist te maken van een fout in de verdediging en met 3-1 mochten de heren de kleedkamers opzoeken voor een rustmoment.

Na de rust was het opnieuw voor het aanwezige publiek een aangenaam en spannend schouwspel. Kort na de aftrap zette Urk de stand op 4-1, maar de Eagles lieten de kop niet hangen en gingen wederom vol in de aanval die succesvol door Jasper Siepelinga werd afgerond en de stand kwam op 4-2. Drie minuten later wist Urk wederom gebruik te maken van een fout in de verdediging en de stand kwam op 5-2. Enkele tellen later was het Mehdi Charaf-Edinne die wist te scoren voor de Leeksters en het werd 5-3.

Ook hierna wist Urk gelijk weer terug te komen en vergrootte de voorsprong weer. Met nog ruim vijf minuten op de klok werd Fabio de Matos ingezet als vliegende keep. Allereerst resulteerde dit in wederom een tegen doelpunt en zo kwam de stand op 7-3 te staan. De mannen uit Leek wisten zich te hervinden en Delano Dussel en Mehdi Charaf-Edinne wisten in de slotfase te scoren. Terwijl de druk werd verhoogd bleek wederom dat het doel van Urk moeilijk bereikbaar voor de Eagles.

Met een eindstand van 7-5 was de koek op. “Urk uit” bleek wederom; altijd lastig.

Spelers Leekster Eagles: Hayo Poutsma, Jasper Siepelinga, Fabio de Matos Fernandes, Stefan Brouwer, Luciano Matulessy, Delano Dussel, Medhi Charaf-Eddine, Roy de Vries, Karim Layeb.

Vrijdag 23 maart speelt Leekster Eagles thuis tegen HZV/Het Vennewater. Aanvang wedstrijd 21.30 uur Sportcentrum Leek.

Foto’s: Antje van der Wal/Leekster Eagles