OWK 1 verslaat Wit Blauw 1 uit Kampen

OOSTWOLD – Voor de vierde keer dit seizoen mocht OWK 1 dit weekend aantreden tegen Wit-Blauw 1 uit Kampen. Uit de vorige drie ontmoetingen wist OWK twee maal winnend af te sluiten en eenmaal ging de winst naar Wit-Blauw. Hoewel deze statistiek in het voordeel is van de Cinx formatie uit Oostwold waren de onderlinge ontmoetingen altijd leuke en spannende wedstrijden die garant stonden voor veel doelpunten.

De thuisclub wist dan ook op voorhand dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden waarin alles uit de kast gehaald moest worden. De rood-witten begonnen scherp aan we wedstrijd waardoor er na 5 minuten een 4-1 voorsprong op het scorebord stond. Daarna stapelden de persoonlijke verdedigende fouten zich op waardoor Wit-Blauw beter in de wedstrijd kwam. Op een stand van 6-5 zag coach Patrick Aalders zich middels een time-out genoodzaakt een poging te doen zijn ploeg weer op scherp te zetten.

Deze time-out had helaas niet het gewenste effect waardoor de gasten uit Kampen uit liepen naar een 6-8 voorsprong. OWK blijft aanvallend wel mee scoren waardoor ze aldoor in de buurt van Wit-Blauw bleven. In de rust wordt aangekeken tegen een 11-12 achterstand. Ook na de thee blijft het gelijk opgaan. Verdedigend heeft OWK het beter onder controle waardoor ze langzaam de grip op de wedstrijd terugkrijgen. Op 14-14 weet OWK eindelijk weer de voorsprong te pakken als Sicco Koopmans één van zijn 6 gescoorde strafworpen weet af te ronden.

Als Gert Schuitema met een mooi afstandsschot het verschil naar twee doelpunten brengt, gaat iedereen ervan uit dat OWK nu doorgaat drukken. Maar dat Wit-Blauw niet zomaar opgeeft was allang bekend, Na twee aanvallen staat het gewoon weer gelijk, 16-16. Dan is het stuivertje wisselen, OWK op voorsprong;Wit-Blauw op voorsprong. Op 20-20 kwam voor de thuisclub het moment om echt toe te slaan. Een keurig afgeronde doorloopbal en een strafworp brengen de ploeg op een verdiende 22-20 voorsprong.

In de laatste zeven minuten van deze spannende wedstrijd weet OWK de voorsprong te behouden en uiteindelijk keurig uit te spelen naar een 25-22 overwinning. Volgend weekend wacht wederom een belangrijke wedstrijd, dan tegen de nummer twee van de competitie Heerenveen. Om 15.30 uur zal de wedstrijd in Heerenveen van start gaan,  Publiek is uiteraard van harte welkom.