Wedstrijd duurt voor Rodenburg net te lang

LEEK – Dit weekend reisde de Rodenburg selectie af naar ZKC. Eerst namen de tweede teams het tegen elkaar op. De eerste helft was voor ZKC 2 en zij namen dan ook al een ruime voorsprong mee de rust in. De tweede helft kwam Rodenburg beter voor de dag en kon het verschil kleiner maken, maar het verschil was al te groot. Uiteindelijk won ZKC 2 met 25-13.

Aansluitend namen de hoofdmachten het tegen elkaar op. Voor elkaar geen onbekenden, ZKC wist in de zaal met 1 punt voorsprong op Rodenburg kampioen te worden. Het geluk was in de zaal net iets meer voor ZKC, waardoor zij kampioen werden. Vooraf leek het dus een spannende wedstrijd te worden tussen twee ploegen die erg aan elkaar gewaagd zijn.

Het eerste doelpunt werd door ZKC gescoord, maar al snel kwam Rodenburg op gelijke hoogte. ZKC wist toen een gaatje van 2 doelpunten te creëren, maar Rodenburg kwam snel weer op gelijke hoogte. Toen wist Rodenburg voor het eerst op voorsprong te komen, maar helaas van korte duur. Er brak een fase van veel doelpunten aan waar ZKC vaak degene was die de voorsprong nam. Elke keer wist Rodenburg weer goed terug te komen, door de fouten van ZKC af te straffen. Na een 9-9 tussenstand liep Rodenburg uit naar een 11-13 voorsprong. Er werd veel gescoord, vooral door Rodenburg. Met geduldige en lange aanvallen bleef Rodenburg het initiatief houden en liep zo uit naar een 13-17 ruststand.

Er was hard voor gewerkt en het deed zeker niet af aan de spelverhoudingen in het veld. Toch moest Rodenburg niet achterover gaan leunen, maar de tweede helft doorpakken. Waar de eerste helft veel doelpunten vielen wilde het de tweede helft niet zo goed lukken aan beide kanten. Toen Rodenburg via een vrije bal een voorsprong nam van vijf doelpunten begon het even weer beter te lopen. Al snel stond Rodenburg op een comfortabele 13-20 voorsprong. Het leek erop dat ZKC de kop liet hangen, maar toen zij eenmaal de 14-20 scoorden kwam er weer wat meer geloof in de ploeg. Bij Rodenburg lukte het allemaal niet in deze fase. Verkeerde keuzes en slordige passes zorgden voor snel balverlies, daar waar ZKC lang speelde met veel schoten. Hierdoor kon ZKC terugkomen tot 20-21.

De wedstrijd lag weer helemaal open. Uiteraard had Rodenburg nog alle kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar zij zaten er in die fase niet lekker in. Dit bleek ook wel uit de gemiste strafworp bij de 22-23 tussenstand. ZKC geloofde er nog in en kwam gelijk. Weer had Rodenburg pech met haar schoten in de aanval en een invaller van ZKC zag de kans om de 24-23 te scoren. Nog eenmaal kreeg Rodenburg de bal in de aanval, helaas was het schot net mis en kon ZKC afvangen.

Hierdoor heeft Rodenburg bijna geen kans meer op het kampioenschap. Misschien wel twee ‘gestolen’ punten door ZKC, maar Rodenburg wist het zelf ook niet af te maken. Aanstaande zondag zal Rodenburg het thuis om 14:30 opnemen tegen de koploper OKO. Voorafgaand zal het tweede om 13:00 spelen tegen DOS/WK 3.