Rodenburg wint van koploper

LEEK – Na het zure verlies van afgelopen week tegen ZKC moest Rodenburg zich vandaag herpakken tegen koploper OKO. Voor Rodenburg stond er in de competitie niet echt wat meer op het spel. De achterstand op de koploper was vijf punten en degraderen was alleen theoretisch nog mogelijk. Rodenburg wilde desondanks vandaag wat rechtzetten tegen OKO en ging voor de volle winst.

Het was OKO die met een klein kansje de score opende. Van afstand maakte Rodenburg direct gelijk. Daarna scoorde OKO direct tweemaal van afstand en nam daarmee een kleine voorsprong van 1-3. Deze stand bleef een tijdje op het scorebord staan, maar het was Rodenburg die de stand uiteindelijk weer gelijk trok. Daarna liep OKO weer uit naar een 3-5 voorsprong, maar Rodenburg kwam snel weer op gelijke hoogte. Dit keer was het Rodenburg die met goede aanvallen en sterk verdedigend werk het initiatief nam. Zo kon Rodenburg uitlopen naar een 10-5 voorsprong. Via een strafworp en kansje kwam OKO terug tot 10-7. Qua spel was Rodenburg de bovenliggende partij, maar het verschil was nog steeds te overbruggen voor OKO. Rodenburg bleef doorgaan met haar goede spel en liep zo weer uit naar een 13-8 voorsprong in de rust.

In de tweede helft duurde het even voordat de ploegen de korf wisten te vinden. Rodenburg draaide lange aanvallen met meerdere schoten maar wisten niet te scoren. Uiteindelijk wist OKO wel te scoren met traag en statisch aanvallen. Zo kwamen zij terug tot 13-10. Het initiatief bleef bij Rodenburg door de 14-10 te maken. Weer kwam OKO terug, maar Rodenburg maakte direct ook weer de 15-11. Met twee vrijeballen wist OKO de stand op 15-13 te zetten en geloofde weer in een overwinning. Rodenburg bleef goede aanvallen met meerdere schoten neerzetten, maar was ongelukkig in de afronding. Uiteindelijk viel toch het doelpunt en werd het 16-13. Helaas bleven de volgende doelpunten uit en kon OKO wel tot score komen.

Langzaam kwamen zij terug in de wedstrijd en wisten zelfs met nog enkele minuten op de klok op 16-17 te komen. Rodenburg liet het er niet bij zitten. Ze bleven geloven in de overwinning en kwamen via een strafworp weer op gelijke hoogte. Met nog een minuut te spelen verspeelde OKO de bal in hun aanval en kreeg Rodenburg nog één keer de kans om de overwinning binnen te halen. Met nog enkele seconden op de klok scoorde Rodenburg terecht de 18-17. OKO kreeg nog eenmaal een schotpoging, maar deze ging mis en de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd. Een goede overwinning was het resultaat voor de hardwerkende Rodenburgers.

Komende twee weekenden wordt er door het eerste niet gespeeld. Wel speelt Rodenburg 2 aanstaande zaterdag om 15:30 thuis tegen Mid-Fryslan 4. Op zondag 13 mei staat voor Rodenburg 1 de uitwedstrijd tegen Olympia op het programma. Om 14:30 zullen beide ploegen in Twijzel de strijd met elkaar aangaan.