Matige wedstrijd eindigt onbeslist: OWK 1 en de Hoeve delen de punten (19-19)

OOSTWOLD – De korfballers van OWK waren afgelopen zondag niet in topvorm tegen de Hoeve. Halverwege was de stand 6-10 in het voordeel van de tegenstander, terwijl er na afloop een 18 – 18 op het scorebord stond. Ondanks dit gelijkspel blijft OWK op de tweede plaats staan. Voor de wedstrijd waren er alle ingrediënten aanwezig om er een heus korfbalspektakel van te maken; twee gemotiveerde ploegen, zonnig weer en veel publiek vanwege het aanstaande kampioenschap van OWK 2.

De Oostwolmers speelden waarschijnlijk de slechtste eerste helft van het seizoen, wat resulteerde in slechts zes treffers in 35 minuten speeltijd; de laatste keer dat dit gebeurde speelde Henk Schuitema nog zijn wedstrijden in OWK 1. Tegenstander de Hoeve speelde ook niet groots, maar was toch wel de baas op het veld en nam brutaal de leiding met tien treffers voor rust. Vooral aanvallend was het dramatisch wat het team van Patrick Aalders liet zien.

De thuisploeg wilde het publiek een andere tweede helft laten zien, maar dat lukte slechts deels. OWK kwam wel beter uit de startblokken, en nam al vrij snel de regie over in de wedstrijd. Dankzij enkele tactische aanpassingen verdween de achterstand als sneeuw voor de zon en hadden de Oostwolmers het initiatief met een aantal goals voorsprong. Toch bleef het schotpercentage aan de magere kant, waardoor de Hoeve kon blijven aanklampen. Toen OWK verzuimde om het karwei definitief af te maken, kwam de Hoeve weer op gelijke hoogte en dat bleef ook zo in de laatste minuten. Een hele matige partij, die uiteindelijk slechts één puntje opleverde. Echter, het verdriet was van korte duur want OWK 2 liet in hun wedstrijd zien dat zij de terechte kampioen zijn. Dit betekende dat er een groot feest losbarstte met o.a. de huldiging op de platte kar (zie verslag OWK 2).

Volgende week staat de wedstrijd tegen ZKV 1 op het programma. Deze wedstrijd heeft als doel zich te revancheren op de wedstrijd destijds in Zaandam. OWK 1 ging daar namelijk kansloos onderuit.