Leekster Eagles 1 krijgt les in effectiviteit

LEEK – Vrijdag 18 mei speelde Leekster Eagles 1 het tweede deel in de nacompetitie uit tegen HV Hoorn. Thuis in Drachten was deze tweeluik in een gelijkstand geëindigd. In Hoorn moest er een beslissing vallen. De arbitrage droeg als proef een headset tijdens deze wedstrijd wat een bepaalde rust met zich mee bracht.

Leekster Eagles had als aanvallende ploeg de wereld kansen om te scoren, maar verzaakte hierin. Terwijl de Eagles lustig tegen de paal, de keeper en net naast schoten lag het rendement van Veerhuys hoger. Het was zeker geen kat in het bakkie voor Veerhuys en het publiek genoot met teugen van de strijd die zich op de vloer ontspon.

Na een paar gemiste kansen aan Eagles zijde was het Veerhuys die in de tweede minuut het net van Erwin Mensink wist te raken. Er werd gestreden of het een lieve lust was en het overtredingsbordje van Veerhuys liep gestaag op. Met nog 1 minuut te gaan mochten de Eagles de eerste tien meter nemen. Kort daarna mocht Jasper Siepelinga een gele kaart in ontvangst nemen voor een “swalbe”.  Wederom kort daarna mochten de Eagles een tien meter nemen.

Met een stand van 1-0 mochten de voetballers de kleedkamer opzoeken voor een moment van rust. Na de rust waren er de eerste tien minuten geen veranderingen op het scorebord. Daarna was het wederom Veerhuys die de bal achter Erwin Mensink wist te krijgen en de stand kwam op 2-0. Vijf minuten verder waren de Eagles nog steeds niet in staat gebleken om de bal in het net van Veerhuys te krijgen.

Er werd besloten om de vliegende keep in te zetten om zo een kanteling in het wedstrijd verloop te krijgen. De druk was enorm in Veerhuys doelgebied, maar de keeper en de spelers van Veerhuys hielden het hoofd koel en ieder balverlies van Eagles zijde werd gelijk afgestraft.

Met een eindstand van 6-0 was de wedstrijd gespeeld en konden de Eagles dit seizoen afsluiten terwijl Veerhuys een ronde verder zijn in de nacompetitie.

Op basis van het speelbeeld had Leekster Eagles deze dubbele confrontatie met Veerhuys niet hoeven verliezen. Maar als je beide wedstrijden zo veel doelrijpe kansen onbenut laat, kun je niet anders dan de hand in eigen boezem te steken.

Spelers Leekster Eagles: Erwin Mensink, Jasper Siepelinga, Jeroen de Haan, Luciano Dussel, Fabio de Matos Fernandes, Bas Lulofs Delano Dussel, Mehdi Charaf-Eddine, Roy de Vries en Karim Layeb.