Jong Leekster Eagles naar Topklasse

LEEK – Maandag 28 mei was de return van de laatste wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse.

Thuis had Leekster Eagles met 3-1 gewonnen en dus moesten de spelers van Old Forward 1 hun beste beentje voorzetten om een positief verschil van 3 doelpunten te bewerkstelligen.

De spanning en de temperatuur in de Sporthal in Vledder maakten dat de mannen zich al snel in het zweet liepen. Old Forward mocht als eerste het scorebord veranderen en de stand op 1-0 brengen.

Jong Leekster Eagles speelde op scherp en maakte de 1-1. Wederom was Old Forward aan de beurt en ze scoorden in de eerste helft nog twee doelpunten.

Na de rust keek Jong Leekster Eagles tegen een achterstand van 3-1 aan.

In de tweede helft was het Old Forward wat het meeste zelfvertrouwen uitstraalde. Leek begon fouten te maken en dat werd twee keer door Old Forward afgestraft; 5-1 Even zag je het vertrouwen aan Eagles zijde afnemen. De kans op een overwinning werd steeds kleiner op deze manier.  En dus raapten de Leekster mannen zich bij elkaar en stelden alles in het werk om de aansluitingstreffer te bewerkstelligen. Steeds werd de druk op het doelgebied van Old Forward verhoogd. De jonge Adelaars wisten uiteindelijk nog 2x het doel te vinden. Met nog 6 minuten te gaan stond de stand op 5-3. Het werd super spannend, maar geen van beide teams waren daarna nog in staat om te scoren en de wedstrijd werd afgefloten.

Beide teams hadden in hun thuiswedstrijd met 2 doelpunten verschil weten te winnen en dus moest de winnaar bepaalt worden door paaltjes. Met de penalties in het vizier werden de spelers door de scheidsrechter uitgenodigd om zich te melden om deze zware taak op zich te nemen.

Uiteindelijk was het na de 5e beurt een speler van Old Forward die het doel net miste en Jong Leekster Eagles kon vieren dat ze naar de Topklasse gaan.