N372 Nietap – Roden dicht van 28 april tot 4 mei

LEEK/RODEN – Van 28 april tot en met 4 mei 2014 verricht de provincie Drenthe groot onderhoud aan de weg N372 tussen Roden en Nietap.

De provincie Groningen voert in dezelfde week op deze weg snoeiwerkzaamheden uit. Daarnaast voert de provincie Groningen op zaterdag 3 mei en zondag 4 mei onderhoud uit aan de Tolberterstraat in Leek. De provincie Drenthe vervangt de bestaande asfaltverharding van de N372 en vernieuwt de bushaltes bij de afslag Turfweg. Daarom is de hoofdrijbaan van de N372 tussen Roden en Nietap van maandag 28 april tot en met zondag 4 mei in beide richtingen volledig afgesloten voor het verkeer. De omleidingsroutes via de A7, Hoogkerk en Peize worden met borden aangegeven.

De provincie Groningen voert in diezelfde week snoeiwerkzaamheden uit aan de N372 ter hoogte van de tunnel onder de Bosweg. Op zaterdag 3 mei en zondag 4 mei verricht de provincie Groningen onderhoudswerkzaamheden aan de Tolberterstraat in Leek. Het verkeer vanuit Leek naar Nietap en andersom, wordt omgeleid via de Oosterheerdtstraat, Vredewoldplantsoen, Lindensteinlaan en de Euroweg. Camping Cnossen aan het Leekstermeer blijft de hele periode bereikbaar. Het (brom)fietsverkeer kan gebruik blijven maken van de bestaande fietspaden. Wel zijn er enkele kortdurende beperkingen. Percelen aan het afgesloten deel van de N372 blijven zoveel mogelijk voor aanwonenden, gebruikers of bedrijven bereikbaar.

Op sommige momenten zullen ze echter moeilijk of tijdelijk niet toegankelijk zijn. Het weer kan de duur van het werk beïnvloeden.

Back to top button