Leekster Eagles thuis tegen OS Lusiantos eindigt in 12-5

LEEK –  Vrijdag 16 november speelde Leekster Eagles thuis tegen OS Lusiantos. Door vertraging onderweg van de tegenstander begon de wedstrijd iets later.

Stefan Brouwer (vakantie) en Fabio de Matos Santos (schorsing) ontbraken terwijl Eagles keeper Erwin Mensink vanwege een lichte blessure de wedstrijd vanaf de bank mocht aanschouwen. Zijn plaats werd ingenomen door Youri Tepper. De 17 jarige belofte van Leekster Eagles die bij Jong Oranje U19 aan de selectietrainingen mag meedoen maakte zijn debuut.

Het werd gedurende de wedstrijd al snel duidelijk dat de adelaren fit en een maatje te groot waren voor de strijdende Amsterdammers.

In de eerste helft was het Karim Layeb die de score opende. De 2-0 kwam op naam van Luciano Matulessy en Amin Ajouaou wist de 3-0 neer te zetten. De onfortuinlijke Roy de Vries kreeg tijdens het verdedigen van het Eagles doel de bal op zijn voet waardoor Youri Tepper er niet meer bij kon en er kwam een eigen doelpunt in de boeken. Delano Dussel stond garant voor de 4-1 en daarna was OS lusiantos aan de beurt om te scoren.

Daarna was het Erolind Dergutti die met een één-tweetje de keeper wist uit te spelen en de stand was 5-2. Luciano Matulessy maakte nog geen halve minuut later de 6-2. Het was weer de beurt aan Erolind Dergutti, die voor het doel de halsstarrige keeper van Lusiantos niet wist te passeren, hierdoor in een onmogelijke positie terecht kwam en met een prachtig venijnig “hakje” deze keeper compleet wist te verrassen en de 7-2 op het scorebord wist te zetten. Nadat Delano Dussel de 8-2 aantekende was het rust.

In de 2e helft was het de geweldig keepende Youri Tepper die even in het stof mocht bijten en de stand kwam op 8-3. Luciano Matulessey scoorde de 9-3, daarna werd de stand 9-4. Karim Layeb deed weer een duit in het zakje en het werd 10-4. Mehdi Charaf-Edinne maakte de 11-4. Het nog steeds strijdende Lusiantos wist Youri Tepper het nakijken te geven en de stand kwam op 11-5. Met nog 4 seconden op het bord wist Amine Ajouaou de eindstand 12-5 neer te zetten. Kortom; het publiek heeft genoten van deze prachtige zaalvoetbalshow!

Programma:
Vrijdag 23 november HV/Veerhuys – Leekster Eagles, aanvang 20.30 uur Sporthal Vredehof te Hoorn
Vrijdag 30 november Zeemacht – Leekster Eagles, aanvang 20.30 uur Sporthal de Brug in Den Helder (bekerwedstrijd)
Vrijdag 7 december Leekster Eagles – F.C. Marlene 2, aanvang 20.30 uur Sportcentrum Leek
Vrijdag 14 december Scagha’66 – Leekster Eagles, aanvang 21.15 uur Sporthal Groeneweg te Schagen

Foto’s: Antje van der Wal