Arnold Veeman opent Cultuur in de borg

LEEK – Museum Nienoord begint dit museumseizoen met Cultuur in de borg: een gevarieerd cultureel programma in de balzaal van Borg Nienoord. Eén keer in de maand op zondagmiddag kunnen bezoekers genieten van een concert, een lezing een verhalenmiddag of een rondleiding.

Het culturele seizoen wordt op zondag 27 april feestelijk geopend door componist en musicus Arnold Veeman!

Arnold Veeman, geboren en getogen in Noord-Nederland, is een veelzijdig componist. Van filmmuziek tot onvervalste Groningse ballades, van symfonische composities tot eigentijdse autonome muziek. Hij speelt contrabas, gitaar, drums en andere instrumenten en zingt eigen songteksten. Hoewel zijn muziek inmiddels op alle continenten klinkt, is hij Kloosterburen trouw gebleven. Waarom? Veeman: “De wijde horizon. De authentieke mensen. En natuurlijk die stilte, waarin pure muziek kan ontstaan.” Onlangs ging in een uitverkochte Oosterpoort in Groningen de nieuwste voorstelling van Arnold Veeman in première, genaamd ’t Vuur! ’t Vuur is een vlammend en meeslepend (streektaal)programma, dat het belang en de kracht van passie in het dagelijks leven wil onderstrepen.

Op zondag 27 april om 15:00 uur treedt Arnold Veeman op met hoogtepunten uit zijn (streektaal) programma’s Toukomst en ’t Vuur. Kaartjes kosten €10,- en zijn te reserveren via 0594-512260 of stuur een e-mail naar [email protected].

Kom op zondag 27 april luisteren naar deze Groninger chansonnier die je weet te betoveren!

Back to top button