Leerlingen en ouders van twee basisscholen in Leek in actie tegen mogelijke verplaatsing van groepen naar Zevenhuizen

Leek – Afgelopen week hebben ouders van leerlingen van CBS Van Panhuys en OBS De Hasselbraam via het ouderportaal te horen gekregen dat de groepen 6/7, 7, 7/8 en 8 mogelijk naar schoolgebouw CBS De Delta in Zevenhuizen worden verplaatst. Dit vanwege de verbouwing van schoolgebouw de Violier waar beide scholen in zitten.

Vanwege de krapte in het huidige schoolgebouw Violier in woonwijk Oostindie wordt gewerkt aan nieuwbouwplannen en moet het schoolgebouw worden uitgebreid. De werkzaamheden zouden van januari tot de start van het volgende schooljaar moeten duren, heeft directeur Irma Veenhuizen laten weten in een mail richting de ouders. Om dit uit te kunnen voeren is het nodig dat in totaal vijf klassen tijdens de bouwwerkzaamheden verhuizen. Eén van de locaties die de gemeente bekijkt is het schoolgebouw in Zevenhuizen. Dat pand staat vanaf de zomer leeg omdat CBS De Delta samengaat met een andere school in Zevenhuizen.

Basisschool Violier in Oostindie

Ouders erg geschrokken
Ouders zijn geschokt en verdrietig door dit voornemen, zo laat Petra Janssen, één van de ouders van de kinderen, weten; “De leerlingen die het betreft hebben in 2020 en 2021 een schoolsluiting meegemaakt door de landelijke lockdown. In juli 2021 is besloten om van vier groepen terug te gaan naar drie groepen, de huidige groepen 6, 6/7 en 8. Dit ook vanwege het ruimtegebrek in de Violier. Vervolgens is ook het huidige schooljaar geteisterd door quarantainemaatregelen vanwege corona met wederom een lockdown in december 2021. En nu ligt er een plan klaar om deze kinderen naar een locatie in Zevenhuizen te sturen.”

Leerlingen en ouders komen in actie en met petitie

Petitie gestart
De ouders zijn vrijwel direct een petitie gestart om de gemeente nadrukkelijk te verzoeken om af te zien van verhuizingen naar Zevenhuizen en in plaats daar van noodgebouwen te plaatsen rondom De Violier. De kinderen hoeven dan niet naar Zevenhuizen maar kunnen naar school blijven gaan in hun vertrouwde omgeving, met hun broertjes en zusjes. “Na drie spannende coronaschooljaren verdienen onze kinderen een plek in of rondom de Violier in de wijk Oostindie”. De ouders hopen zoveel mogelijk handtekeningen binnen te krijgen om de gemeente te overtuigen, op het moment van schrijven staat het aantal op 445. Wil je de petitie ook ondertekenen? Dit kan hier.

Overleg en informatieavond
Wethouder Elly Pastoor van de gemeente Westerkwartier heeft vrijdag laten weten niet op de hoogte te zijn van de petitie en komt nog niet met een reactie. Pastoor gaat aanstaande dinsdag in gesprek met Quadraten over de kwestie. Er is voor de ouders op 14 juni een informatieavond gepland waarin vervolgstappen worden toegelicht, ook dit zal worden besproken tijdens het overleg aanstaande dinsdag.

   
Back to top button