Kampioenschap vv TLC

LEEK – Na een spannende wedstrijd tegen naaste belager vv EEC uit Ees kon afgelopen zondag de vlag in top bij vv TLC. Door de 1-0 overwinning is vv TLC niet meer in te halen en gekroond tot de kampioen van de 5e klasse E.

In het eerste jaar na de fusie is dit een eerste grote succes van de fusieclub. Trainer Gert Slomp gaat de boeken in als eerste trainer van vv TLC die een kampioenschap behaalt.

Bij aanvang van het seizoen lag de lat bij de ambitieuze club al vrij hoog en werd er ingezet op een kampioenschap of in ieders geval een periode. Maar TLC werd door de KNVB verward met LTC en kwam in de Drentse klasse terecht wat lange afstanden tot gevolg had. Dit was een tegenvaller, maar had geen invloed op de resultaten van TLC en tot 2 wedstrijden voor de winterstop walste de jeugdige ploeg over elke tegenstander heen met als uitschieters de 9-1 overwinning op Witteveense Boys en de 9-0 winst op SGO uit Grolloo. De voorsprong van vv TLC leek onoverbrugbaar te zijn, maar in de laatste twee duels voor de winterstop haperde de machine en werd er verloren van Witteveense Boys (4-2) en SVZ (0-3). De concurrentie liet geen steken vallen en zo voelde vv TLC de hete adem van o.a. Witteveense Boys, EEC en SVZ in de nek.

In de winterstop werden diverse oefenwedstrijden gespeeld tegen o.a. 4e klasse ploegen en dat bleek een goede zet van trainer Gert Slomp. Na de winterstop werden er 5 wedstrijden in winst omgezet waar de concurrentie punten verspeelde. Een vroeg kampioenschap liet zich aanzien, maar achtereenvolgens werden in 2 wedstrijden, Tynaarlo uit (2-2) en Buinerveen uit (1-1), 4 punten verspeeld. Van de 6 punten voorsprong bleven er maar 2 over met nog 2 speelronden voor de boeg.

Afgelopen zondag kwam de nr. 2 vv EEC op bezoek en stond er voor beide ploegen heel veel op het spel. TLC wilde kampioen worden  en het niet op de laatste wedstrijd af laten komen en vv EEC moest winnen om TLC op de ranglijst voorbij te gaan. En zo lag er een mooie middag voetbal in het verschiet. Makkelijk ging het echter niet voor de blauw-groene formatie uit Leek en de ploeg speelde nerveus. Ondanks dat er veel balbezit was, werden de gecreëerde kansen niet omgezet in ‘klinkende munt’. Het was wachten op een individuele actie en die kwam er in de 16e minuut via Sale Rozema. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en legde de bal af op Wander Balkema. Deze werd geen strohalm in de weg gelegd en kon rustig aanleggen en uithalen, 1-0. Vanaf dat moment moest vv EEC komen, maar tot echt grote kansen kwam de ploeg uit Ees niet. Vlak voor de rust zeilde een schot van EEC nog vlak over de lat.

Direct na de rust kreeg TLC 2 opgelegde mogelijkheden, maar deze werden niet benut. EEC ging va banque spelen en ging de lange bal hanteren. Mede geholpen door de wind ontstonden er wat hachelijke situaties in het doelgebied van TLC en het in grote getale aanwezige thuispubliek hield haar hart vast. Ook TLC kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar de kansen werden niet benut. Na het eindsignaal van de scheidsrechter barste het feest los.

Een jaar na de degradatie van vv Tolbert en Leek Rodenburg uit de 4e klasse komt fusieclub vv TLC terug in de 4e klasse. Een mooie prestatie van spelers, technische staf en alle vrijwilligers die bijna dag en nacht klaarstaan voor hun club. Het verdiende kampioensfeest werd tot in de kleine uurtjes gevierd in de kantine van TLC.


   .
Back to top button