Ontdek verborgen plekken in borg Nienoord

LEEK – Op zondag 25 mei vindt in Museum Nienoord de culturele middag Verborgen Verhalen op Verborgen Plekken plaats. Het torenkamertje in de borg, de knechtenzolder en de rijtuigwerkplaats zijn het decor voor de verhalen die schrijvers Piet de Vries en Geert Zijlstra speciaal voor deze gelegenheid hebben geschreven.

De verhalen zijn geïnspireerd op de geschiedenis van Nienoord en zetten de verbeelding aan het werk. Drie vertellers van Kom op verhoal brengen deze verhalen ten gehore en stellen u voor aan verschillende personages als de hofnar, het dienstmeisje en de veerman van de dienst Leek-Groningen.

Om 15 uur wordt u ontvangen in de balzaal van de borg. Daarna wordt u in drie groepen langs de verschillende lokaties geleid, over steile trappen en stoffige zolders. Zo komt u op het hoogste plekje in de borg, maar ook op de spannende zolder boven de stallen. Een gids van het museum begeleidt u daarbij en vertelt onderweg ook nog leuke wetenswaardigheden. Wilt u na afloop even napraten, dan kan dat natuurlijk in het grand café. De middag is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Deze verhalenmiddag is de tweede activiteit in het kader van Cultuur in de borg van Museum Nienoord. U kunt kaartjes reserveren à 5,- p.p. via de museumkassa, 0594-512260 of stuur een e-mail naar [email protected] De kaartjes kunnen op de dag zelf worden afgehaald bij de kassa van het museum. Aanvang is 15 uur.

Back to top button