41e editie Stoom- en Modelbouwdagen op Landgoed Nienoord

LEEK – Van 29 mei tot en met 1 juni organiseert Landgoed Nienoord voor de 41e keer de Internationale Stoom- en Modelbouwdagen. Jong en oud kunnen tijdens het Hemelvaartweekend weer vier dagen lang genieten van stoomtreinen, levensgrote stoomwalsen en andere bijzondere stoomvoertuigen.

Dit jaar draait alles weer als vanouds om stoom en modelbouw! Modelbouwers uit heel Europa komen hun modellen aan het grote publiek tonen, waaronder treinen, tractoren, graafmachines en boten. Daarnaast kunnen liefhebbers in de expositietent terecht voor de verkoop van modellen en materialen.

 

In het Familiepark zijn authentieke, op kolen werkende tractoren, stoomwalsen en andere machines te bewonderen. Natuurlijk ontbreken ook de treinen niet. Deze rijden de hele dag door over de verschillende spoorbanen van Nienoord. Voor € 0,50 kan een ritje gemaakt worden in een heuse stroomtrein op schaal. Op zaterdagavond zorgt de fakkelrit door de oplichtende stoomwolken voor een sprookjesachtige sfeer in de bossen van Nienoord.

 

Niet alleen de stoommachines laten vroegere tijden herleven. Wegens het succes van vorig jaar zijn ook dit jaar de Agridagen aan de Stoomdagen toegevoegd. Demonstraties en tentoonstellingen van oude tractoren en andere landbouwvoertuigen laten bezoekers het agrarische leven van vroeger ervaren.

 

Praktisch

Wat: 41e editie Internationale Stoom- en Modelbouwdagen

Waar: Landgoed Nienoord in Leek

Wanneer: donderdag 29 mei t/m zondag 1 juni

Openingstijden: 9.30 – 17.30 uur

Entree: € 9,00 per persoon (kinderen t/m 1 jaar gratis)

www.landgoednienoord.nl

Archieffoto: Jordi Haverdings Infoleek.nl

Back to top button