Turners van JTV Leek presteren op hoog niveau

LEEK – Het is zaterdagmiddag als we een bezoekje brengen aan de turnhal  in het Topsportcentrum Leek. Het bruist er van de activiteit. Een grote groep jongens is doelgericht aan het oefenen op een diversiteit aan turntoestellen die in de zaal staan opgesteld.

Hier wordt geconcentreerd aan de oefeningen gewerkt die tijdens de halve finale om het Nederlands kampioenschap turnen voor heren in Nijverdal op zondag 11 mei geturnd gaan worden.

“Het herenturnen zit duidelijk in de lift”, zegt trainer Boele de Wind. “We zien het afgelopen jaar een toename aan talentvolle turners die  graag naar Leek komen om te trainen. De jonge turners komen dan ook niet alleen uit de gemeente Leek, ook jongens uit Groningen, Zuidhorn, Haulerwijk en zelfs uit Heerenveen weten drie keer in de week de turnhal te vinden. Zij komen dan ook uit in de hoogste niveaus van het heren turnen in hun leeftijdsklasse”.

 

Met  de jongens Yusuf Hermanides en Jimmy Unger (beiden niveau 8) en Jordie Knol (niveau 10) in de talentendivisie heeft de trainer zeer sterke deelnemers in de titelstrijd. Yusuf wist dit weekend zijn rol als favoriet meer dan waar te maken door met een ruime voorsprong de halve finale te winnen. Ook Jimmy heeft zich geplaatst voor de finale om het Nederlands Kampioenschap in Rotterdam, waarmee JTV Leek 2 deelnemers heeft in deze finale op het hoogste niveau. Jordie sluit een mooi seizoen af waarbij hij tot de halve finale wist door te dringen. In de toekomst zullen we ongetwijfeld nog meer horen van deze jonge talentvolle turner.

 

Ook in de 3e divisie van de landelijke titelstrijd heeft JTV Leek nog een aantal kansrijke deelnemers. Eerder wist Thomas Lenten (niveau 9) zich als 2e te plaatsen voor de finale, die op 24 mei in Utrecht zal plaatsvinden. Daarmee is hij zeker een grote kanshebber voor een podiumplaats. Daarnaast hebben Gijs Voors en Joachim Scheffer (beiden niveau 9) zich geplaatst voor de toestelfinales, waarbij ze op 25 mei de strijd mogen aangaan met de beste 6 turners van Nederland per toestel.

 

Niet alleen in de hoogste divisies oogsten de jongens van JTV successen, ook op regionaal niveau doet de turnvereniging van zich spreken.

Zo wisten Borre Simmers en Juan Scheper (beiden niveau 10) zich recentelijk tijdens de Noordelijke competitie te plaatsen voor de landelijke finale van de 4e divisie. Ook zij waren afgelopen weekend mee naar Nijverdal om de strijd aan te gaan met de beste turners uit de andere regio’s. Borre mocht een medaille meenemen naar het noorden met een prachtige 2e plaats; Juan wist een mooie 10e plaats te bemachtigen.

 

Hiermee hebben de trainers van JTV Leek ook dit seizoen weer laten zien dat er in Sportcentrum Leek op hoog niveau wordt getraind, en dat de jongens zich kunnen meten met de top van het Nederlandse herenturnen.

Back to top button