Bromfietsdief aangehouden in Leek

LEEK – Na een achtervolging hield de politie dinsdagavond in de Geert Valckeshof een bromfietsdief aan.

Omstreeks 18.40 uur zagen getuigen in de Waezenburglaan een man met een scooter aan de hand wegrennen. De scooter bleek eigendom te zijn van een 18-jarige jongen uit Leek. De jongen was even een winkel ingegaan en zag bij terugkomst dat zijn scooter verdwenen was. Hij belde de politie en deed aangifte van diefstal.

Even later zagen agenten de bewuste scooter rijden. Bij het zien van de politie probeerde de bestuurder te ontkomen. In de Geert Valckeshof ging de scooterbestuurder onderuit en is hij aangehouden. Deze 48-jarige man uit Groningen is een bekende veelpleger.

De man is ingesloten en de scooter is teruggegeven aan de eigenaar.

Politie persbericht

Back to top button