Overleden Leekster (52) werd mishandeld nadat hij jongeren aansprak die vuurwerk naar zijn hond gooiden (Update)

Leek – UPDATE 03-01-2024 19:30 uur: De 18-jarige man uit Leek die op nieuwjaarsdag is aangehouden na het overlijden van een 52-jarige plaatsgenoot is vanavond in vrijheid gesteld, laat het Openbaar Ministerie (OM) zojuist weten. Op basis van al het onderzoek is er geen reden de verdachte langer vast te houden.

Het OM laat daarnaast weten dat het onderzoek nog loopt maar meer aanhoudingen momenteel niet worden verwacht. Lees hier de complete update van het OM.

Oorspronkelijk bericht: De 52-jarige Leekster Bert Suurd die op nieuwjaarsmorgen overleed, is toegetakeld door een groepje jongeren, meldt Dagblad van het Noorden. “Wat zich precies heeft afgespeeld is nog onduidelijk, maar hij kwam zwaar toegetakeld thuis en overleed korte tijd later. Reanimatie mocht niet meer baten. Het leek alsof hij was geschopt en geslagen, ook tegen zijn hoofd.”

Hond uitlaten
Suurd was na de jaarwisseling rond 02:30 uur zijn hond aan het uitlaten waarna er door een groepje jeugd vuurwerk gegooid werd. Suurd sprak de jongens hierop aan waarna het mis ging. De jongens mishandelden hem op straat vlakbij zijn woning aan de Windsingel.

Aanhouding en onderzoek
Op nieuwjaarsdag is een 18-jarige Leekster aangehouden voor betrokkenheid bij dit geweldsincident. De politie laat weten dat ze onderzoeken of het overlijden het gevolg is van het geweld. Daarnaast doet de politie onderzoek naar de rol van de betrokken jongeren. Meer wil de woordvoerder op dit moment niet kwijt. Lees meer op DvhN.nl.

Lees ook: 52-jarige man overleden na geweldsincident in Leek op nieuwjaarsdag (Update)

   
Back to top button