Gemeente Leek presenteert nieuwe huisvuilinzameling

Stockfoto infoleek (heeft u foto's)LEEK – Dit voorjaar start de gemeente Leek met een zeer vernieuwende manier van inzameling van huisvuil. Alle afval wordt dan tijdens één route gescheiden ingezameld.

Met de introductie van nieuwe inzamelauto’s wordt materiaal voor hergebruik (papier, plastic, verpakkingslas, schillen, kleding, metalen) tegelijk (gescheiden!) opgehaald met het restafval uit de groene of grijze container. Dit gebeurt in één rondgang, een unicum in Nederland.

 

Deze nieuwe methode en de zeer geavanceerde auto’s worden gepresenteerd op vrijdag 22 februari 2013 om 14.00 uur bij Pannenkoekenburcht Nienoord, Midwolderweg 19 in Leek. Wethouder T.H. Haseloop-Amsing zal eerst toelichten hoe de gemeente Leek in de loop der tijd tot deze opmerkelijke wijze van inzameling is gekomen. Vervolgens zal de heer J.H. Posthumus van Hoeksema’s Regionale Milieudiensten uit Grootegast ingaan op de ontwikkeling van de unieke inzamelauto’s. Aansluitend worden de nieuwe auto’s aan genodigden en pers gepresenteerd.

Vanaf 25 februari gaan de auto’s proefdraaien in de wijk Oostindie te Leek. Het is de bedoeling om per 1 april van start te gaan in de hele gemeente Leek. Routes en ophaaldagen kunnen dan wijzigen, omdat de milieuboer niet meer langskomt, maar alles tegelijk wordt opgehaald. Hierover wordt later uitgebreid gepubliceerd. Ter introductie worden informatiemarkten georganiseerd in Ons Dorpshuis te Tolbert (18 maart), De Gaveborg te Oostwold (19 maart) en De Appelhof te Zevenhuizen (21 maart).

Ook worden op de basisscholen in de gemeente lessen en lesbrieven verzorgd.

Gemeente Leek

Back to top button