Supersnel glasvezelnetwerk op bedrijvenpark Leeksterveld

LEEK – Sinds kort beschikt bedrijvenpark Leeksterveld over een eigen glasvezelnetwerk. Hierdoor is supersnel internet beschikbaar voor gunstige tarieven. Supersnel internet komt hiermee ook binnen het bereik van kleinere bedrijven. Het netwerk wordt beheerd door Datapark Nederland BV.

Enkele ondernemers op Leeksterveld hebben het initiatief genomen voor een eigen glasvezelnetwerk. De bestaande mogelijkheden voor internet waren te traag of te duur. Door de handen ineen te slaan is de realisatie van een eigen netwerk mogelijk geworden. Ook de gemeente ondersteund dit initiatief.

 

Door de beschikbaarheid van supersnel internet wordt het voor bedrijven nog aantrekkelijker om zich te vestigen op Leeksterveld. Via een directe aansluiting op de A7 beschikt Leeksterveld al over een uitstekende bereikbaarheid over de weg. Met het eigen glasvezelnetwerk is ook de aansluiting op de digitale snelweg optimaal geregeld. Tijdens de Open Dag Leeksterveld op zaterdag 24 mei kunt u de snelheid van het nieuwe glasvezelnetwerk zelf ervaren. De gemeente Leek is ook aanwezig met informatie over ondernemen op Leeksterveld en nieuwbouwwoningen.

 

Hoewel het netwerk nog maar net operationeel is, wordt nu al gekeken naar uitbreiding. Diverse ondernemers van Leeksterhout hebben al belangstelling getoond. Ook de mogelijkheid van uitrol in het aangrenzende buitengebied wordt onderzocht.

Back to top button