Veteranendag Westerkwartier op 21 juni 2014

WESTERKWARTIER – De gemeenten Grootegast, Marum, Leek en Zuidhorn organiseren jaarlijks gezamenlijk een regionale Veteranendag voor het Westerkwartier. Deze wordt dit jaar gehouden op zaterdag 21 juni 2014 van 10.00 tot 14.00 uur in schoolgebouw De Nijeborg (rsg de Borgen), Waezenburglaan 51a in Leek.

Veteranen die ingeschreven staan bij het Veteraneninstituut hebben een schriftelijke uitnodiging ontvangen.

De jongste groep veteranen, namelijk de militairen die uitgezonden zijn naar een missie en op dit moment nog in actieve dienst zijn, is nog niet bij het instituut ingeschreven. Als zij belangstelling hebben voor de bijeenkomst kunnen ze zich opgeven bij de gemeente Leek via e-mail: [email protected] of telefoon 0594-55 15 40. Ook andere belangstellenden (weduwen, niet-ingeschrevenen) kunnen zich daar melden. Aanmeldingen moeten voor 3 juni binnen zijn.

 

Namens het Veteranencomité zal de heer B. Kloezen de bijeenkomst openen, gevolgd door een toespraak door burgemeester B.C. Hoekstra van de gemeente Leek. Na een minuut stilte en het taptoe-signaal worden anjers gelegd op een lege stoel, als symbool voor de veteranen die niet meer in leven zijn. Marjan Ruiter leest een gedicht van Anneke Wasscher en er is een video-interview met majoor Marcel van Toor uit Niebert. De muzikale omlijsting is van muziekvereniging Woldhoorn uit Tolbert en de One Man Band van Albert Tonnis uit Marum.

Tussendoor is het mogelijk om exposities, stands en oude voertuigen te bekijken. De bijeenkomst wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd, in samenwerking met Love2Cook. Leerlingen van de Nijeborg zullen de hele dag assisteren.

   .
Back to top button