Lenteconcerten kamerkoor Northern Voices

TOLBERT – Stralend morgenlicht, sluimerende schaduw in de nacht, een goed gesprek over de liefde… Het is allemaal te horen tijdens de lenteconcerten van kamerkoor Northern Voices op zaterdag 31 mei. Het koor staat onder leiding van dirigent Edwin Velvis en verder werkt celliste Annette Scholten mee aan het concert.

Annette Scholten is celliste bij o.a. het Noord Nederlands Orkest en de Filharmonie Noord. Het kamerkoor brengt tijdens de lenteconcerten een gevarieerd programma met a capella-repertoire van componisten als Allegri, Palestrina en Tallis. Verder komt ook hedendaags werk van componisten als Gjeilo en MacMillan aan bod. Het eerste concert vindt plaats in de Andreaskerk in Westeremden, om 15.00 uur. Het tweede concert is ’s avonds in de Hervormde kerk in Tolbert, om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 12,50 op de middag/avond zelf bij de kassa en voor € 10,- bij de voorverkoopadressen: Boekhandel Daan Nijman in Roden, Boekhandel Bronsema in Leek, VVV Loppersum en via de website van het koor: www.northernvoices.nl (kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang).

Korting museum Henk Helmantel
Het middagconcert vindt plaats in de Andreaskerk in Westeremden (15.00 uur). Een mooie kerk op een prachtige plek: naast de kerk vindt u het museum van Henk Helmantel. Als bezoeker van ons concert ontvangt u die middag op vertoon van uw toegangskaartje twee euro korting op de toegang van het museum. Ook kunt u daar een kopje koffie/thee drinken. Een mooie gelegenheid om de prachtige schilderijen van Henk Helmantel te bewonderen in het sfeervolle museum De Weem: www.helmantel.nl.

Kamerkoor Northern Voices (voorheen Roden Handel Chorus) is een ambitieus koor dat momenteel bestaat uit 26 enthousiaste leden. Het koor brengt een breed repertoire, met de nadruk op Engelse koormuziek. De zangers zijn ervaren en zingen is hun passie. Vorig jaar won het koor de eerste prijs op het Muziek- en zangfestival op Schiermonnikoog (categorie gemengde koren)! Dirigent van het koor is Edwin Velvis. Hij is jarenlang actief geweest als zanger in het Roder Jongenskoor en later bij The Gents en hij is dirigent van verschillende koren in Noord-Nederland. Annette Scholten studeerde aan het conservatorium van Groningen met als hoofdvak cello voor zowel docerend als uitvoerend musicus. Aan dit conservatorium behaalde zij ook haar graad voor kamermuziek. Zij heeft een lespraktijk in Groningen en Leeuwarden. Als uitvoerend musicus speelt zij bij het NNO (Noord Nederlands Orkest), het Noordpool Orkest en bij de Filharmonie Noord, voorheen het Nieuw Philharmonisch Orkest (NPhO).

Back to top button