Meer bloemen voor bijen

WESTERKWARTIER – Deze maand wordt op diverse plekken in het Zuidelijk Westerkwartier bloemenzaad in gezaaid. Op zich niets bijzonders maar dit zaad is geschikt voor de bij. De provincie Groningen stelt bijenzaad beschikbaar om de leefomgeving van de bij te verbeteren.

Boer&Natuur Zwk heeft een aantal leden bereid gevonden om voor dit doel grond beschikbaar te stellen. Vanmorgen is in Leek bij de ingang van de wijk Oostindie een halve hectare grond ingezaaid door leerlingen van groep 6 en 7 van de Hasselbraam en de Van Panhuijsschool. Zodra de bloemen opkomen worden hier bijenkasten geplaatst. Op de beide scholen wordt door de Imker uitleg gegeven.

Een andere locatie die toegankelijk voor publiek is waar bijenzaad gezaaid gaat worden is op het natuurterrein de Baak in Lutjegast maar ook langs o.a. de Pasop, de Hoofdstraat in Oostwold en bij de Cazemierboerdeij in Tolbert worden percelen ingezaaid zodat de bij in het Zuidelijk Westerkwartier meer voedsel kan vinden.

Foto’s: Herald Veenstra InfoLeek.nl

Back to top button