Leerlingenexcursies gemeentehuis Leek

LEEK – De gemeente Leek organiseert ook dit jaar weer Leerlingenexcursies voor de groepen 8 van de basisscholen. Op woensdag 28 mei 2014 om 8.45 uur is de eerste leerlingenexcursie voor CDS De Tweesprong, die start met een leerlingencommissievergadering onder leiding van een raadslid en een wethouder.

In een periode van twee weken rouleren ook de andere collegeleden en meerdere raadsleden voor de politiek-bestuurlijke inbreng aan de leerlingenexcursies. De leerlingen discussiëren aan de hand van vier stellingen over het thema Vrijwilligerswerk. Verder kunnen ze vragen stellen aan het raadslid en de wethouder.

De leerlingen vertrekken daarna naar de brandweerkazerne, waar ze een rondleiding ontvangen. Tenslotte maken de leerlingen een opdrachtentest, waarin ze meer leren over de gemeentelijke taken en diensten.

Voorafgaand aan de leerlingenexcursie op het gemeentehuis, bezoekt het raadslid de school om iets te vertellen over zijn of haar werk en om de kinderen een toelichting te geven op het proces van democratische besluitvorming. De scholen hebben inmiddels ook informatie ontvangen over de gemeentelijke begroting en over het zelf leren omgaan met geld.

Enkele weken na de leerlingenexcursies overhandigt burgemeester Hoekstra de wisselbeker en bijbehorende geldprijs aan de school die de opdrachtentest het beste gemaakt heeft.

   .
Back to top button