Top entertainment tijdens het vierdaagse Pinkster Festival in Leek

LEEK – Gedurende het Pinksterweekend, 6, 7, 8 en 9 juni aanstaande, staat Leek en wijde omgeving in het teken van het Pinkster Festival. Vier dagen lang top-entertainment in vier! luxe en smaakvol ingerichte feesttenten, welke gesitueerd zijn op het Evenemententerrein  aan de Tolberterstraat (tegenover de Rabobank) en dit jaar, na enige jaren noodgedwongen afwezigheid, terug met het Kermis Paviljoen op ‘De Tip’.

Vrijdag 6 juni wordt de aftrap van de vierdaagse festiviteiten verricht door het alom bekende Diep Triest – goede wijn behoeft geen krans – en de topper DJ Olaf, Die Buuner Spatzen in het kermispaviljoen en Q-Music The Party in de dancetent.

 

Zaterdag 7 juni is Feestband Slamm de grote stemmingmaker. Een feestband bij uitstek! Daarnaast DJ Olaf en het Nederlands Hitfestival in het kermispaviljoen, met o.a. Jelle Jitze, Grutte Geart, Taeke Stoker, Mark Doldersum en Lucas & Gea. DJ Siep van der Veen levert eveneens zijn niet geringe aandeel aan deze avond. Slam FM on Tour zorgt deze avond voor het vermaak in de dancetent. Naast de topfestiviteiten in de feesttenten zijn er als buitenactiviteiten een druk bezette en ruim opgezette vlooienmarkt gedurende de hele dag en zijn er sportdemonstraties van diverse verenigingen.

 

Zondag 8 juni is de bij velen geliefde topband Papa di Grazi present. Feestmakers bij uitstek, samen met de onvolprezen DJ Olaf. Stemming en feest verzekerd! In het kermispaviljoen de top-40 coverband Cheerz (de gebroeders Tinge) en DJ Siep van der Veen met de Entertainmentshow. De bekende DJ Peter Bolt is met Het foute Feest tekent voor feest in de dancetent. Tevens op deze zondag is de befaamde Oldtimerrit door de regio, met na terugkomst het showen van de unieke vierwielers op het Evenemententerrein. Nabij het kermispaviljoen is ‘s middags een kindershow met onder meer het maken van prachtige ballonnen creaties.

 

Maandag 9 juni, tweede Pinksterdag, belooft een topdag! Tiroler feest m.m.v. Die Supertolle Schlager Schwestern, absolute toppers in de schlagerwereld! Zij worden begeleidt door de Supertolle Schlager Band en staan garant voor een onvergetelijk Tiroler feest dat zijn weerga niet kent. In het kermispaviljoen is vanaf het middaguur een Talentenjacht, i.s.m. en gepresenteerd door Lucas Hulshof. DJ Nick ten Wolde maakt het aanbod op deze unieke middag compleet. In de dancetent is DJ Arnoud met een flitsende Après Ski Party aanwezig en het belooft groot feest te worden.

 

Alle vier dagen is een z.g. Bruin Café ingericht op het Evenemententerrein. Met o.a. gebruik van parasols en zitjes is een ‘rustige oase’ gecreëerd waar men desgewenst kan ontspannen, een conversatie voeren en of de inwendige mens versterken. Zondagmiddag 8 juni zijn hier optredens van oude bekende gasten, de Wendtsteinboys. Toppers van weleer en jarenlang de smaakmakers geweest tijdens het Pinkster Festival op ‘De Tip’.

 

Pinkster Festival Leek op 6, 7, 8 en 9 juni op het Evenemententerrein en De Tip en álle dagen gratis entree!

Back to top button