Echtpaar Kerkstra-Wilpstra 60 jaar getrouwd

LEEK/GROOTEGAST – Op 1 juni a.s. is het echtpaar Kerkstra-Wilpstra 60 jaar getrouwd. De heer Willem Kerkstra en mevrouw Sietske Kerkstra-Wilpstra gaven elkaar het ja-woord op 1 juni 1954 te Grootegast. De heer Kerkstra is geboren op 8 juli 1929 in Oostdongeradeel en mevrouw  Kerkstra-Wilpstra is geboren op 6 november 1925 in Grootegast.

De heer en mevrouw Kerkstra hebben na hun trouwen de kruidenierszaak van haar ouders overgenomen. In 1973 zijn ze na 19 jaar gestopt en zijn ze naar Leek verhuisd. De heer Kerkstra heeft toen gewerkt bij Hunter Douglas/Rodiak, Cheerio, slijterij van supermarkt Fred van der Werf en nog 10 jaar als conciërge bij het huidige Alfa-college. Op zijn 59ste mocht hij genieten van zijn pensioen en hobby’s, zoals miniatuurbouw. Hij heeft bijv. het ouderlijk huis incl. meubels helemaal op schaal nagebouwd en de molen van Roderwolde. Mevrouw Kerkstra heeft zich ingezet bij Ouderenhulp van Vredewold toen de kinderen groot waren. Het echtpaar heeft 3 kinderen, 5 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.

 

Het echtpaar woont aan Goldbergsingel 42 I, 9351 CP Leek. Burgemeester Hoekstra feliciteert op 2 juni 2014 om 15.00 uur het echtpaar thuis.

Back to top button