Burgemeester sluit ruimte in bedrijfspand aan de Auwemalaan in Leek na drugsvondst

Leek – Op last van burgemeester Ard van der Tuuk is een ruimte in een bedrijfspand aan de Auwemalaan in Leek gesloten voor de duur van negen maanden. De politie heeft in deze ruimte een zogenaamde handelshoeveelheid drugs en drugsgerelateerde goederen aangetroffen.

De gemeente Westerkwartier vindt een veilige woon- en leefomgeving voor haar inwoners belangrijk. De burgemeester kan op grond van de wet panden (gedeeltelijk) sluiten wanneer sprake is van overtreding van de Opiumwet. Daarom heeft de gemeente de ruimte in het betreffende bedrijfspand voor negen maanden gesloten en verzegeld. Hiermee wil de gemeente het gebruik van panden voor drugscriminaliteit tegengaan en de openbare orde en de woon- en leefomgeving herstellen en beschermen.

Melden helpt
Naast de rol van de overheid is ook de rol van inwoners belangrijk. Inwoners kunnen signalen, verdachte situaties of vermoedens van criminele activiteiten altijd melden. Dit kan bij de gemeente via telefoonnummer 14 0594 en bij de politie via telefoonnummer 0900- 8844. Anoniem melden kan ook bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

   
Back to top button