Scandinavische Woonwinkel vertrekt na 3,5 jaar uit Leek

Leek – 3,5 jaar geleden opende Scandinavische Woonwinkel haar deuren aan de Tolberterstraat. Hielke en Ina Keizer, die toen ook nog het meubelstoffeerbedrijf Keizer design BV op het Leeksterveld runden, kozen daarom voor Leek als vestigingsplaats voor hun woonwinkel.

Nu 2,5 jaar geleden het meubelstoffeerbedrijf verkocht is en sinds 1,5 jaar samen met zoon Michiel in Sneek een tweede vestiging is geopend is er veel veranderd. Doordat Scandinavischewoonwinkel.nl vanuit heel Nederland tot in België en Duitsland haar klanten betrekt blijkt Sneek een beter bereikbare plaats te zijn met veel toerisme. Nu in september daar een nieuw en aanzienlijk groter pand in de binnenstad is aangekocht is de keuze gemaakt om zich daar te concentreren zodat daar naast een ruimere collectie ook zitmeubelen aangeboden kunnen worden.

Pand verkocht
Even is er gekeken om zich in het centrum van het land te vestigen maar omdat hun identiteit die van het Noorden is en klanten deze waarderen blijft Noord Nederland de voorkeur houden. Omdat het winkelpand in Leek sneller dan gedacht verkocht is zal de verhuizing en samenvoeging met Sneek al direct na kerst plaatsvinden en is de deur aan de Tolberterstraat het laatst open zaterdag voor kerst.

Groot genoeg
In Sneek wordt nog volop verbouwd maar het pand aan het Grootzand in Sneek is groot genoeg om een deel ervan nu al voor hun klanten open te hebben. Huidige klanten uit de Groninger regio geven aan het jammer te vinden maar het geen probleem te vinden om in de zomer 2024 Sneek te bezoeken, aldus Hielke Keizer.

   
Back to top button