Man aangehouden voor fietsdiefstal en vernieling

PERSBERICHTEN_politieOostwold / Lettelbert – De politie heeft vrijdagavond in de Hoofdstraat in Oostwold een 47-jarige man uit Nieuw Amsterdam aangehouden voor fietsdiefstal en vernieling. De Drent kon door een goede immitatie van hondengeblaf worden ingerekend.
De verdachte had vlak voor zijn aanhouding vanaf het terrein van de woning van een 45-jarige man uit Oostwold een fiets weggenomen. De Oostwolder zette de achtervolging in. Politieagenten zagen in Oostwold in de buurt van de vuilstort de verdachte op een fiets rijden.

Goede immitatie

Even later troffen de dienders de fiets aan, maar was de man verdwenen. Hierop werd de verdachte gesommeerd te voorschijn te komen. Ook werd gezegd dat anders een politiehond losgelaten zou worden. Toen een van de agenten een goede immitatie deed van hondengeblaf kwam de 47-jarige te voorschijn.

De Drent wordt ook verdacht van het vernielen van een raam van een pand aan de Hoofdstraat in Lettelbert. Hij werd in een cel ingesloten. De 47-jarige wordt vandaag gehoord over beide strafbare feiten. Ook onderzoekt de politie of de man voor meer strafbare feiten in aanmerking komt. De verdachte is een bekende veelpleger van vermogensdelicten.

Politie persbericht

Back to top button