Zonnige Stoomdagen op Landgoed Nienoord druk bezocht

LEEK – De Internationale Stoom- en Modelbouwdagen werden voor de 41ste keer georganiseerd op Familiepark Nienoord van 29 mei t/m 1 juni. Met meer dan 12.000 bezoekers in dit zonnige weekend is het evenement zeer geslaagd.

Vele kinderen kwamen met hun ouders en opa en oma langs om alle toestellen te bekijken en een paar ritjes op de verschillende treinen te maken. Maar ook echte liefhebbers konden dit weekend hun hart weer ophalen bij het zien van de alle verschillende modellen en treinen.

De Internationale Stoom- en Modelbouwdagen zijn een begrip onder de stoom- en modelbouwers. Doordat er op Familiepark Nienoord met miniatuur stoomtreinen wordt gereden, is het een uitgelezen kans om juist rond Hemelvaart gasten uit de gehele wereld hier met eigen modellen over de rails te laten rijden. De locatie en faciliteiten maken dit evenement uniek, zowel voor deelnemers als voor bezoekers. Om de 41ste editie van de Stoomdagen bijzonder te maken, waren ook de Agridagen aan het evenement toegevoegd. Met verschillende demonstraties en veel oude tractoren kon het agrarische leven van vroeger beleeft en ervaren worden. De granen en het haver zijn weer gedorst en het veld is omgeploegd, dus naast het vermaak is er ook veel werk verzet afgelopen weekend!

Zie voor meer foto’s dit bericht over de Stoomdagen.

Back to top button