Landelijke Beeballdag bij honk- en softbalclub Knights in Leek

LEEK – Zondag 1 juni organiseerde honk- en softbalclub Knights uit Leek de landelijke Beeballdag samen met de KNBSB ( Koninklijke Nederlandse Base- en Softbal Bond ). Het was een fantastische dag in Leek. Goed weer, enthousiaste kinderen van 5 clubs ( The Blokes uit Veendam,  Bedrocks uit Emmen, WHSC uit Winschoten, Northern Stars uit Leeuwarden en BSC Knights uit Leek)en heel veel publiek.

We hebben, om met een even aantal teams te spelen, enkele kinderen van de Northern Stars en BSC Knights samengevoegd in een combi team. Hier in het noorden proberen we altijd om teams met een gelijk aantal kinderen tegen elkaar te laten uitkomen, dus lenen de clubs met veel kinderen deze uit aan clubs die minder kinderen hebben. Dit werkt altijd en iedereen is tevreden. Er was ook een springkussen en een mevrouw die de kinderen kon schminken. Verder stond er een grote “Grote Smurf”  waar de kinderen mee op de foto konden. Rond 13.00 uur heeft dhr. G. Esselbrugge namens de KNBSB een afsluitend woord gesproken en kon iedereen een herinneringsvaantje en enkele gadgets ophalen bij de organisatie.

De Beeballers van BSC Knight hebben dit jaar nog wedstrijdjes in Veendam, Winschoten en Leeuwarden. Beeball is een eenvoudige manier van honkbal spelen voor kinderen van 5 t/m 9 jaar, met aangepaste spelregels en materiaal dat aangepast is voor de jongere jeugd. Mocht iemand geïnteresseerd zijn in Beeball, of in de honk- en softbalsport, kan men contact opnemen met [email protected] ( voor Beeball ) of [email protected] ( honk- en softbal ).

Komende pinkstermaandag, 9 juni,  staat BSC Knights tijdens de  pinkstermarkt in Leek op het Vredewoldplandsoen met een mobile slagtunnel.

Iedereen die het wil ervaren om een keer honkballen te slaan wordt, gratis, uitgenodigd een balletje te komen slaan.

Back to top button