Echtpaar Kerkstra-Wilpstra viert diamanten bruiloft

LEEK – Burgemeester Hoekstra heeft maandagmiddag het echtpaar Kerkstra-Wilpstra uit Leek gefeliciteerd met hun 60-jarig huwelijk. De heer Willem Kerkstra en mevrouw Sietske Kerkstra-Wilpstra gaven elkaar het ja-woord op 1 juni 1954 te Grootegast.

De heer Kerkstra is geboren op 8 juli 1929 in Oostdongeradeel en mevrouw Kerkstra-Wilpstra is geboren op 6 november 1925 in Grootegast.

De heer en mevrouw Kerkstra hebben na hun trouwen de kruidenierszaak van haar ouders overgenomen. In 1973 zijn ze na 19 jaar gestopt en zijn ze naar Leek verhuisd. De heer Kerkstra heeft toen gewerkt bij Hunter Douglas/Rodiak, Cheerio, slijterij van supermarkt Fred van der Werf en nog 10 jaar als conciërge bij het huidige Alfa-college.

Op zijn 59ste mocht hij genieten van zijn pensioen en hobby’s, zoals miniatuurbouw. Hij heeft bijv. het ouderlijk huis incl. meubels helemaal op schaal nagebouwd en de molen van Roderwolde. Mevrouw Kerkstra heeft zich ingezet bij Ouderenhulp van Vredewold toen de kinderen groot waren. Het echtpaar heeft 3 kinderen, 5 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.

Foto: Jan Beets Westnieuws.nl

 

Back to top button