Gemeente Leek zet duurzaam voertuig in voor afval

LEEK – De gemeente Leek zet een nieuw voertuig in voor het verzamelen van zwerfafval en het legen van prullenbakken in de openbare ruimte. Vanaf 6 juni beschikt de gemeente over een handig elektrisch voertuig, dat geheel geluidloos is en geen uitlaatgassen produceert.

Deze elektrowagen heeft een speciale opbouw waarin het vuil opgeborgen kan worden. De inzet van dit voertuig past goed in de duurzaamheidsdoelstellingen van het nieuwe college van Leek. De wagen wordt voor het eerst ingezet tijdens de Pinksterkermis en Pinkstermarkt.

 

Wethouder H.J. Morssink, die duurzaamheid in portefeuille heeft, neemt de elektrowagen in ontvangst op vrijdag 6 juni 2014 om 09.00 uur op de gemeentewerf bij het gemeentehuis van Leek, Tolberterstraat 66.

Back to top button