Geniet van de zomer bij Museum Nienoord

LEEK – Het is deze zomer goed toeven bij Museum Nienoord. Ons uitgebreide zomerprogramma biedt voor elk wat wils. Op zaterdag 14 en zondag 15 juni luiden we het zomerseizoen in met de Dagblad van het Noorden ZomerFair. Er is dan genoeg te doen voor het hele gezin: er zijn leuke activiteiten voor jong en oud in de tuin van het museum.

Tijdens de Tuin & Kunst Tiendaagse van 20 t/m 29 juni organiseren wij op de beide zondagen  leuke extra activiteiten. Op zondag 22 juni om 20:00 uur kunt u genieten van een bijzonder concert in de historische ambiance van de balzaal van borg Nienoord. De familie Brouns uit Leek geeft een midzomerconcert met een Franse (in-) Slag, het voorprogramma wordt verzorgd door Koor Archibaldus. Op zondag 29 juni om 15:00 uur kunt u mee met een rondwandeling door de tuinen van Nienoord. Stieneke van der Wal, deskundige op het gebied van groen erfgoed, geeft een rondleiding door de borgtuin en vertelt over historische tuinstijlen, de tuinaanleg van Nienoord en de ontwikkeling van het landgoed.

Van 4 juli t/m 14 september is de tentoonstelling ‘Mijn wereld op wielen’ te zien. Deze tentoonstelling is een samenwerkingsverband tussen Museum Nienoord en stichting De Verhalen van Groningen. De expositie geeft een beeld van het personenvervoer over de weg; van rijtuigen en Fongers fietsen tot brommers, motorfietsen en oldtimers. Waar ging uw eerste liftreis heen? Had u ook een Puch, waarmee u van het ene naar het andere dorp reed? Wat voor avonturen heeft u op reis met de motorfiets of oldtimer beleefd? Stichting De Verhalen van Groningen verzamelt uw persoonlijke verhalen en verwerkt deze in de tentoonstelling. Wij bieden ú dus de kans om met uw verhaal of object in het museum te exposeren. Wilt u meer weten over de verschillende zomeractiviteiten of kaartjes reserveren, kijk dan op onze website: www.museumnienoord.nl. Of reserveer via 0594-512260.

Back to top button