Speelweek Leek 2014

LEEK – Al jaren lang wordt de Speelweek in Leek georganiseerd. Dit zal bij velen van u bekend zijn, misschien bent u zelf of een bekende van u wel betrokken bij deze week. Vele kinderen, jongeren en ouders zijn jaarlijks bezig met dit fantastische project in Leek.

Er zijn ieder jaar meer dan 250 kinderen die zich aanmelden om deel te nemen aan de speelweek en er staan ruim 60 vrijwilligers paraat. U ziet, er zijn velen betrokken bij de Speelweek.

De speelweek wordt vanuit het jeugd-en jongerenwerk van Stichting De Oude Ulo gecoördineerd dit jaar met het thema “Wonder Wereld”.

Vooraf worden de vrijwilligers geschoold en is een kernwerkgroep bezig met de afzonderlijke onderdelen zoals sponsering, techniek, activiteiten, avondprogramma voor de vrijwilligers en de keuken voor het avondeten voor hen. Zo is het niet alleen een belangrijk project voor de basisschooljeugd vanaf 6 t/m 12 jaar maar ook voor “jongeren” vanaf 13 jaar tot 40-ers.

Er is een speelweekboekje met informatie en advertenties van de sponsoren.

Het programmaboekje wordt circa twee week voor de zomervakantie verspreid in de regio Leek via de basisscholen in deze regio. Ook komt deze te liggen bij openbare locaties en sponsors.

De speelweek vindt plaats in Nienoord op “De Bult” achter het gemeentehuis. De Speelweek wordt gehouden van maandag 11 augustus 2014 t/m vrijdag 15 augustus 2014, de laatste zomervakantie week.

Aanmeldingsdagen zijn van 14.00 tot 20.00 uur op maandag 30 juni en dinsdag 1 juli in het gebouw waar De Oude Ulo is gehuisvest: Punt 1. Rodenburg 1b, naast de Rodenburgsporthal. Er kan alleen contant betaald worden en er is geen pin apparaat.  Kosten zijn voor vijf dagen van 10 tot 16 uur € 37,50 per deelnemer. Dinsdagavond is een speciale avond voor de bovenbouw kinderen van 11-12 jaar omdat zij de laatste keer als kind mee doen en hopelijk later als vrijwilliger in opleidding of bezoeker van onze soos in Punt 1.

Vrijdagavond is de feestelijke afsluiting voor iedereen die dat leuk vind met een groot vuur van alle getimmerde hutten met een kinderdisco in de tent en loterij.

Dankzij gemeente Leek, winkeliers en sponsoren is het weer mogelijk zo’n groot evenement te organiseren. We hopen u allen te mogen verwelkomen, vooral op vrijdag bij de afsluiting.

   .
Back to top button