Polenhotel zorgt voor onrust

PolenhotelLEEK – De bewoners van de Diepswal en omgeving in Leek zijn geschrokken na het bericht van de mogelijke komst van een hotel voor Polen in hun buurt.

Het Uitzendbureau Friesenpersoneel heeft het perceel gekocht om een woonboerderij te bouwen met veertig kamers, in totaal kunnen er dan tachtig bewoners in. De woonboerderij die op het perceel staat staat al een aantal jaar leeg en te koop.

De Poolse werknemers waarvoor de boerderij gebouwd wordt werken bij de varkenskoppenverwerker Beusmeat in Leek. “De plek is verkeerd. Deze mensen moeten onderdak hebben, maar in de omgeving wonen bijna 70 gezinnen. Dit gaat tot irritaties leiden”, vreest voorzitter Henk Vlonk van de buurtvereniging. De omwonenden zijn bij een informatieavond geïnformeerd over de plannen. De groep van ongeveer tachtig Polen wonen al jaren in het voormalige Hotel Leek. Maar omdat dat pand in slecht staat is gaat dat niet langer. Zodra de Polen er uit gaan zal het pand ook gesloopt worden. Het uitzendbureau zegt wel dat de groep Polen tijdens het verblijf in het Hotel Leek weinig tot geen overlast veroorzaakt hebben in de jaren dat ze in Leek zijn.

Redactie

Foto: Google Maps

Back to top button