Boerderij Oosterheerdt tijdelijk gesloten in verband met asbestonderzoek  

LEEK – Vandaag is tijdens een onderzoek in boerderij Oosterheerdt op het landgoed Nienoord asbest geconstateerd boven de houten plafonds van de werkplaatsen. Daarom is uit voorzorg door de gemeente, in overleg met Stichting De Zijlen, besloten het gebouw per direct tijdelijk buiten gebruik te stellen.

De monumentale boerderij is van de gemeente en wordt tijdelijk verhuurd aan Stichting De Zijlen. Zij gebruiken de boerderij als uitvalsbasis voor activiteiten van mensen met een verstandelijke beperking op en rond Nienoord. De cliënten en het begeleidend personeel worden zo lang elders ondergebracht. Zij zijn over de situatie persoonlijk door De Zijlen geïnformeerd.

Vanmiddag doet een gespecialiseerd bedrijf nader onderzoek. Pas als uit het onderzoek blijkt dat de aanwezigheid van asbest in de plafonds geen gevaar oplevert voor het werken in het gebouw, kan het gebruik weer worden hervat. Afhankelijk van de uitkomsten wordt ook bepaald of per direct of later het asbest op verantwoorde wijze wordt verwijderd.

Back to top button