Leekster erfpacht maakt nieuwbouw bereikbaar

LEEK – Met Leekster Erfpacht wordt het nog aantrekkelijker om in de gemeente Leek een nieuwe woning te kopen. De grond waarop u uw huis wilt laten bouwen hoeft u niet noodzakelijkerwijs te kopen.

Woensdag 18 juni 2014 heeft de raad van de gemeente Leek de Algemene voorwaarden bij erfpachtovereenkomsten vastgesteld. Dit betekent dat u de grond vanaf nu ook kunt huren, of beter gezegd, in erfpacht nemen. Dat scheelt behoorlijk in de benodigde hypotheek. Iedereen die een nieuwe woning koopt of laat bouwen in de gemeente Leek kan kiezen tussen kopen of pachten van de bijbehorende bouwgrond. Erfpacht is mogelijk bij alle woningbouwkavels die door de gemeente Leek worden uitgegeven. Of u nu een zelf een nieuwe woning wilt realiseren of een nieuwe woning koopt van een projectontwikkelaar, de keuze is vrij.

 

In Nederland is erfpacht niet zo gebruikelijk. Er kleven soms nadelige voorwaarden aan. Maar ook dát kan anders. De gemeente Leek heeft een eigen erfpachtregeling ontwikkeld die de voordelen versterkt en de nadelen van erfpacht voorkomt. Een gunstige en heldere regeling die kopers van een nieuw huis op een Leekster gemeentekavel grote voordelen biedt.

 

Gemeente Leek promoot erfpacht op Funda

De gemeente Leek wil met Leekster Erfpacht het wonen in de gemeente voor zowel starters, doorstromers maar ook voor senioren die een nieuwbouwwoning willen kopen, bereikbaar maken. Vandaar dat Leekster Erfpacht nu ook is opgenomen bij de kavels in Leek en Oostwold, die de gemeente op Funda aanbiedt.

 

Leekster Erfpacht, goedkoper wonen in Leek

Met Leekster Erfpacht is de erfpachtcanon voor een lange periode duidelijk: u weet waar u aan toe bent!  Ook biedt dit voldoende zekerheid voor een bank om een hypotheek te kunnen verstrekken over de koopsom van de woning zelf. Daarnaast kunt u elk jaar besluiten om alsnog de kavel te kopen tegen aantrekkelijke voorwaarden. Voor meer informatie over Leekster Erfpacht kunt u kijken op www.woneninleek.nl of contact opnemen met de gemeente Leek.

Back to top button