Rodenburg stuk beter dan Olympia

LEEK – Zondag moest Rodenburg het thuis opnemen tegen Olympia uit Twijzel. Na twee verloren wedstrijden was het voor Rodenburg zaak om zich te herpakken en te winnen.

Ondanks de goede resultaten die Rodenburg in de afgelopen onderlinge confrontaties wist te halen tegen Olympia was een overwinning zeker geen vanzelfsprekendheid. Met af en toe fysiek spel en makkelijk scorende heren bij Olympia was Rodenburg vooraf gewaarschuwd.

De wedstrijd begon en de eerste aanval van Olympia was direct raak, maar Rodenburg had hier direct antwoord op en maakte gelijk. Een aantal aanvallen later stond het ook al vrij snel 2-2, maar toen brak er een periode aan waarin er niet werd gescoord. Pas na meer dan een kwartier spelen werd er weer gescoord. Rodenburg wist met 3 doelpunten op rij een 5-2 voorsprong te pakken. Gezien de kansen had de voorsprong veel ruimer kunnen zijn, maar door goed verdedigd werk en voor elke bal te knokken behield Rodenburg wel het initiatief. Ook het tweede deel van de eerste helft werd er weinig gescoord waardoor er werd gerust met een 8-4 voorsprong. Dik verdiend, maar natuurlijk was deze wedstrijd nog niet beslist.

Bij aanvang van de tweede helft wist Rodenburg direct te scoren, maar Olympia scoorde ook vrij snel. Tot de 11-6 werd er om en om gescoord, maar daarna liep Rodenburg uit naar een 13-6 voorsprong. Met nog ongeveer 20 minuten te spelen leek deze 7 doelpunten voorsprong comfortabel voor Rodenburg, maar Olympia toonde veerkracht en kwam terug tot 13-9. Het besef was er zeker bij Rodenburg dat de wedstrijd nog niet gespeeld was, door nogmaals een schepje er bovenop te doen liepen ze direct weer weg bij Olympia.

In een fase waar Rodenburg ‘hot’ was liepen ze uit naar een 21-9 voorsprong door 8 doelpunten op rij te scoren. Het verzet van Olympia was definitief gebroken en Rodenburg speelde de wedstrijd rustig uit. Bij een 23-12 eindstand floot de heer Turk voor het einde van de wedstrijd. Dit betekende voor Rodenburg een dik verdiende overwinning waaraan volgende week weer een vervolg zal moeten worden gegeven.

Volgende week zondag, 8 oktober, zal Rodenburg het thuis opnemen tegen SIOS om 14:30. Voorafgaand aan deze wedstrijd zal Rodenburg 2 het ook opnemen tegen SIOS, deze wedstrijd begint om 13:00 in Leek.