CBS De Tweesprong winnaar Leerlingenexcursie 2014

LEEK – CBS De Tweesprong is de winnaar van de Leerlingenexcursie 2014 van de gemeente Leek. Burgemeester Hoekstra reikt de wisselbeker met de bijbehorende geldprijs van € 100,00 uit op maandag 30 juni 2014. De school mag zelf kiezen waaraan het geld besteed wordt.

De Leerlingenexcursie bestaat uit een commissievergadering, een rondleiding bij de brandweer en een opdrachtenwedstrijd met allerlei vragen over de gemeente. De leerlingen van groep 8 van De Tweesprong uit Leek hebben de opdrachtentest het beste gemaakt en behaalden 38,5 punten. OBS De Beelen uit Tolbert zat de winnaar op de hielen met 37 punten. De GBS De Springplank behaalde met 36 punten de derde plaats.

 

De activiteit leerlingenexcursie valt onder de Burgerschapsbevordering en geeft kinderen democratisch inzicht. Door het bezoek aan het gemeentehuis en het maken van de opdrachten, komen de leerlingen meer te weten wat een gemeente doet en voor welke zaken ze bij een gemeente terecht kunnen. Mogelijk wekt het hun interesse voor de politiek of een taak bij het brandweerkorps.

 

De rondvraag aan de college- en raadsleden was ook weer een groot succes, mede dankzij het bezoek dat de raadsleden aan de scholen hebben gebracht en de inzet van de leraren. De leerlingen hebben gediscussieerd over het onderwerp vrijwilligerswerk.

 

De leerlingen hebben deze keer thuis een brandveiligheidsinventarisatie ingevuld en die ingeleverd bij de brandweer. Van iedere klas waren twee gelukkigen die een brandweermuts of -pet of een brandmelder kregen.

Ten slotte ontvingen de leerlingen een magazine over het omgaan met geld en het leren budgetteren.

Back to top button