Exclusieve Droomeilanden in Leek

LEEK – De gemeente Leek presenteert het zeer exclusieve project Droomeilanden. Dit is een nieuw woonconcept, uniek in Nederland, dat geldt voor vijf grote eilanden van 5.661 tot 11.391 m² in de nieuwbouwwijk Oostindie in Leek. De koper wordt eigenaar van een heel eiland en mag hier zijn eigen droom werkelijkheid maken.

Alleen of samen met anderen. De inrichting van het eiland en de verkaveling mag hij zelf bepalen, net als het ontwerp van de woning of woningen. Binnen een beperkt aantal richtlijnen is alles mogelijk. Maar voor standaardhuizen in een standaardstraat is op een droomeiland geen plaats.

 

De droomeilanden liggen op de scheiding van nieuwbouw en een prachtig landelijk gebied. Het biedt vele mogelijkheden voor de inrichting van uw eigen eiland met één of meer woningen. Hierbij heeft u de ruimte om uw eigen landschap of landgoed te creëren. Kies de tuin die bij u past, eventueel met één of meerdere schuren, een gastenverblijf, vijverpartijen of een kas. Of wellicht met een bijgebouw voor een bed & breakfast of werk- of praktijkruimte. Kortom, maak uw droom waar! Het landschap dient als inspiratiebron en er is ruimte voor vergaande initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

 

Op vrijdag 27 juni 2014 heeft wethouder Rien Honnef  de droomeilanden toegelicht aan de pers. Ook  hebben drie architecten elk hun beeld gepresenteerd bij een mogelijke invulling van een droomeiland: een vernieuwende inrichting van een eiland en de bijzondere woningen die zij daarop hebben ontworpen.

 

Zo is de ambitie voor de Rietborg Leek om te wonen op een duurzaam eiland waar de intentie is om zuinig om te gaan met energie en materialen en zoveel mogelijk gebruik te maken van de natuurlijke energie (zon, wind en bodemwarmte). De bebouwing op het bestaande eiland ‘Riet 1’ kan worden uitgebreid met twee landelijke exclusieve woningen met als sfeerbeeld een borg met boerderijwoning, schuurwoning en hooimijt.

 

DAAD architecten presenteerde een landschapswoning. Met de landschapswoning maakt DAAD samen met de opdrachtgever een uniek, passend en energieneutraal woonhuis. De patio’s en terrassen zijn vormgegeven als buitenkamers. Afhankelijk van het klimaat ontstaat er in de woning een nieuwe routing die het mogelijk maakt de woning op een andere manier te ervaren en te gebruiken. Dit is wonen waarbij comfort en duurzaamheid betekenis krijgt in relatie met het landschap en de seizoenen.. Meer informatie staat op www.daad.nl

 

Architect Erik Smid geeft aan dat het woonklimaat verandert. Bewoners zijn zich meer bewust van de

mogelijkheden die we nog te weinig in de markt terug zien. Daarom heeft hij een ontwerp gemaakt voor een woonboerderij met acht unieke woningen en het genot van heel veel buitenruimte. Bijna elke woning is anders qua indeling en formaat. Er wordt ingespeeld op een diversiteit qua gezinssamenstelling. Door op deze manier met wonen om te gaan ontstaat er een bijzonder leefklimaat.

Zie voor meer informatie over de droomeilanden  www.droomeilandenleek.nl.

   .
Back to top button